T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti i udruge

Pravna klinika u Centru za mlade Bunker: Besplatna pravna pomoć građanima

Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu u petak, 14. siječnja će u sklopu projekta Pravne klinike građanima pružiti besplatnu pravnu pomoć. Aktivnost će se održati u Centru za mlade Bunker, od 10 do 12 sati.

Pravna klinika u Centru za mlade Bunker: Besplatna pravna pomoć građanima

Pravna klinika u Centru za mlade Bunker: Besplatna pravna pomoć građanima

Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu od listopada 2010. godine, a u čijem radu sudjeluju studenti zajedno s profesorima Pravnog fakulteta u Zagrebu. Temeljni cilj Pravne klinike je pružanje besplatne pravne pomoći osobama koje za pravnu pomoć imaju opravdani interes. Naglasak je prije svega stavljen na ranjive socijalne skupine i osobe slabijeg imovinskog cenzusa. U radu Pravna klinika promiče se načelo jednakosti te svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Privatnost stranaka je u potpunosti zaštićena, a osobni podaci se ne iznose bez njihove izričite privole. Studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć u vidu općih pravnih informacija i pravnih mišljenja koji prolaze provjeru akademskih mentora, odvjetnika i odvjetničkih vježbenika, kako bi bili sigurni da stranka prima pouzdane i provjerene informacije.

S druge strane, Pravna klinika daje studentima mogućnost unaprjeđenja pravnog obrazovanja usvajanjem praktičnih vještina te mogućnost da tako doprinesu sustavu pružanja pravne pomoći u javnom interesu.

Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu u petak, 14. siječnja će u sklopu projekta Pravne klinike građanima Samobora pružiti besplatnu pravnu pomoć. Aktivnost će se održati u Centru za mlade Bunker, od 10 do 12 sati.

Besplatnu pravnu pomoć mogu zatražiti svi zainteresirani građani. Sa sobom moraju ponijeti fotokopiju osobne iskaznice i dokumentacije vezane uz pravni problem koji imaju. Klinika u prvom redu pruža pravne savjete, a studenti mogu pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnim i drugim postupcima. Studenti samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi pomažu akademski mentori – suradnici, znanstveni asistenti i profesori.

Prijeve nisu potrebene, a kako biste se još više informirali o radu Pravne klinike, možete pristupiti web stranici koja se nalazi na sljedećoj poveznici. Za više informacije slobodno kontaktirate e-mail klinika@pravo.hr ili na broj 097 6529 891.

Molimo građane da se pri ulasku u zgradu Bunkera pridržavaju epidemioloških mjera.

Objavljeno: 07.01.2022.