T T T
Veli─Źina fonta
Disleksija font Ve─çi razmak Ozna─Źi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Premijerni nastup grupe ­ŁÉĆ­ŁÉÇ­ŁÉÇ­ŁÉĹ­ŁÉÇ­ŁÉâ­ŁÉÄ­ŁÉŚ u Hrvatskoj

Ne propustite nastup suvremene plesne grupe iz Indije koju vodi Terence Lewis.

Premijerni nastup grupe ­ŁÉĆ­ŁÉÇ­ŁÉÇ­ŁÉĹ­ŁÉÇ­ŁÉâ­ŁÉÄ­ŁÉŚ u Hrvatskoj
Odr┼żavanje:
21.02.2022. 19:00


Organizator: POU Samobor

Indijska ambasada Zagreb, Grad Samobor i TZ Samobor poklanjaju gra─Ĺanima besplatni nastup plesne grupe PAARA-DOX iz Indije, skupine za suvremene i umjetni─Źke izvedbe koja uklju─Źuje 19 iskusnih plesa─Źa iz Terence Lewis Contemporary Dance Company.

Za današnji svijet Indija je sinonim za Bollywood, a to je ono što ─çe PAARA-DOX dovesti na pozornicu Hrvatskog doma POU Samobor– prasak boja, ┼żivosti i za─Źina, Bollywood u kombinaciji s vrhunskim suvremenim vještinama, koji ─çe zajedno stvoriti prekrasne vizualne slike.

Terence Lewis Contemporary Dance Company, proglašena je za najbolju indijsku plesnu trupu, a zajedno s Terence Lewis Professional Training Institute priznate su kao najpopularnije i najuglednije plesne organizacije u zemlji. Oboje skupine istra┼żuju ples u razli─Źitim poljima – edukacija, istra┼żivanje, umjetni─Źki i komercijalni pristup. Talentirani tim profesionalnih plesa─Źa i pedagoga te osniva─Źi kompanije Terence Lewis i Mahrukh Dumasia, zadu┼żeni su za odabir trening plesa─Źa.

Osniva─Ź i umjetni─Źki direktor majstor Terence Lewis nadaleko je poznat kao vode─çi indijski koreograf, plesa─Ź i TV sudac te višestruki osvaja─Ź rekorda iz Guinnessove knjige svjetskih rekorda. Doktor je izvedbenih umjetnosti za ples, što je po─Źasna titula koju dodjeljuje Nacionalni institut za obrazovanje i istra┼żivanje iz New Delhija, kao priznanje za njegova postignu─ça na polju plesne umjetnosti. Terence je samouki umjetnik koji je svoje vještine usavršavao na radionicama u Alvin Ailey School of Dance u New Yorku, a bio je prvi Indijac koji je dobio stipendiju za studiranje na Impulstanzu u Be─Źu, vode─çem svjetskom festivalu suvremenog plesa gdje je i jedini redoviti u─Źitelj iz Indije. Razvio je novi stil plesa, Indo-Contemporary, koriste─çi svoje iskustvo u indijskom plesu i Bollywoodu koje kombinira sa suvremenom tehnikom.

Mahrukh Dumasiji kreativna je voditeljica, glavna koreografkinja i voditeljica programa Terence Lewis Contemporary Dance Companya. Bila je me─Ĺu prvim Indijcima koja je dobila presti┼żnu Dance Web stipendiju na Impulstanz – Vienna International Dance Festivalu. S tehni─Źkom pozadinom u plesu i koreografiji, straš─çu za kreativnim pisanjem i prirodnim darom za dramsku vizualizaciju, ona vješto spaja umjetnost i zabavu i pretvara svoje pisane predloške u ─Źarobnu stvarnost na pozornici.

Besplatne ulaznice mo┼żete podi─çi na blagajni Kina Samobor od 14.2.2022.

Objavljeno: 11.02.2022.