T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Sing Sing - Singrlice

Cjelovečernji koncert Singrlica u samoborskom kinu

U samoborskoj kino dvorani svoj cjelovečernji koncert naziva Sing Sing u srijedu, 11. prosinca, održale su Singrlice, svima dobro poznati vokalni ženski ansambl koji već punih 13 godina njeguje drukčiji pristup etno glazbi i osvaja pozornice diljem Hrvatske. Puna kino dvorana s oduševljenjem je pratila i ovaj njihov, uvijek drukčiji i nikad dosadan, koncert.

U svojevrsni "glazbeni zatvor" odmah na početku ih je poslao njihov voditelj i osnivač Tomislav Jozić pa im nije preostalo drugo nego pjevati pod njegovom dirigentskom palicom. No, pjevačice su mu se brzo oduprle i otjerale ga u mračniji i sigurniji dio kina, za tonski pult.

U bijegu im je pomogla fantastična Nina Kraljić, koja im je osigurala dovoljno vremena da se vrate u svijet glazbe bez predrasuda, izvevši tri pjesme uz pratnju gitarista Miroslava Gugića. A onda je njih 12 preuzelo pozornicu, raspustilo moćne glasove, potvrdivši tako, nakon dva zaslužena Porina, dominaciju u području onog dijela etno izričaja koji nudi slobodu, ali traži kvalitetu i visoku razinu izvedbe.

Sve to smo dobili uz dva sata sa Singrlicama.

Objavljeno: 12.12.2019.