T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

Singrlice snimile himnu zavičaju

Zbog pandemije i potresa bez spota

Singrlice snimile himnu zavičaju

Dobitnice nagrade Porin za album godine, Singrlice, od početka svojeg djelovanja jedne su od najprepoznatljivijih njegovateljica etno glazbe, odnosno kombinacije tradicionalnog i modernog zvuka.

Potpuno nova pjesma svojevrsna je himna zavičaju, a napisao ju je hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo još prije ovih nedaća koje su zadesile hrvatske građanke i građane. Kao da je osjetio kako nam svima treba ovakva predivna i emotivna pjesma, koja će zasigurno spojiti sve prekrasne dijelove Hrvatske.

"Spremali smo se snimiti i spot, ali su nas globalna pandemija i potres u Zagrebu spriječili. Ipak, odlučile smo objaviti pjesmu bez spota, jer zaista osjećamo ljubav prema bližnjima, našem zavičaju i svim njegovim divotama koje nam nedostaju u ovoj situaciji" rekle su Singrlice. Sjajan vokalni aranžman potpisuje Tomislav Jozić, dok je aranžman pjesme radio Trpimir Jerković, uz produkciju Bernarda Mihalića i Marina Meštrovića.

Jedinstvo nam je ovih dana itekako potrebno kako bi što prije mogli izaći iz nove krize koja je zadesila sve nas i zagrliti naš voljeni zavičaj te uživati u njegovim blagodatima.

Objavljeno: 31.03.2020.