T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Slavenska noć u Galeriji Prica

Ciklus koncerata u Galeriji Prica - Samoborski ciklus Eva Mach, violina Elizabeta Adžaga, klavir srijeda, 20. 2. 2019. u 20 sati

Slavenska noć u Galeriji Prica

Ciklus koncerata u Galeriji Prica – Samoborski ciklus

EVA MACH, violina

ELIZABETA ADŽAGA, klavir

Program: SLAVENSKA NOĆ (Čajkovski, Prokofiev, Slavenski i Papandopulo)

Srijeda, 20. veljače u 20 sati, Galerija Prica, Trg Matice hrvatske 5, Samobor

EVA MACH završila je studij violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Tarasa Petchenyja.Tijekom i nakon studija osvojila je mnoštvo nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Vrhunac akademske karijere ostvarila je solističkim nastupom sa Zagrebačkom Filharmonijom u Velikoj dvorani V. Lisinski 2015. godine izvodeći Koncert za violinu i orkestar u D-duru P.I. Čajkovskog. Uz to je sudjelovala i u projektima Euphony Youth Orchestra i OrchestredesJeunes de la Mediterranee pod vodstvom istaknutih svjetskih dirigenata kao što su Gianandrea Noseda i Alain Altinoglu.

ELIZABETA ADŽAGA diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana, a potom i u Beču. Trenutno radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Posebno se ističe suradnja s glasovitim, svjetski priznatim basom Alexeiem Tanovitskim (solist Mariinskog teatra u St. Petersburgu) s kojim je otvorila festival 'Pasionska baština' u Zagrebu, te festival 'Papandopulijana' u Tribunju 2017. Nastupila je kao solistica sa Zagrebačkom Filharmonijom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski izvodeći prvi koncert S. Rahmanjinova.

Objavljeno: 11.02.2019.