T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Unity S Majorettes Samobor

Unity S Majorettes Samobor

Mažoret klub Unity S osnovan je  u prosincu 2011. godine u Pavučnjaku, mjesnom odboru Samobora kao projekt grupe entuzijasta i zaljubljenica u mažoret ples, mješavinu kulturne i sportske aktivnosti. Od početne brojke od 17 djevojaka, klub je narastao do broja od 85 članica iz cijelog područja grada Samobora, pa i okolice. Djevojčice i djevojke od 4 do 25 godina u prepoznatljivim crveno – crnim uniformama pronose ime Samobora diljem Hrvatske i Europe kroz ples s mažoret štapom i pom ponima. Osim svečanih uniformi, seniorski sastav pleše i u bijelim haljinama, koje su prilagođene mažoret plesu, a napravljene su po uzoru na samoborsku narodnu nošnju te imaju pojas s motivom hrvatske šahovnice.

Do sada su članice kluba osvojile 13 državnih medalja, od čega šest brončanih i sedam srebrnih medalja. Medalje su osvojene u gotovo svim natjecateljskim kadegorijama. Najvećim uspjehom smatraju osvajanje srebrne medalje i titule viceprvakinja Hrvatske u seniorskoj kategoriji 2017. godine. 

Mažoret pokret u Samoboru uz pomoć članica Mažoret kluba Unity S ponovno oživljava u plesnim, ali i protokolarnim nastupima u kojima mažoretkinje dostojanstveno i svečano obogaćuju različite sportske i kulturne manifestacije.

Mažoretkinje su do sada posjetile Makedoniju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Italiju, Austriju, Češku, Španjolsku, Francusku i Belgiju te u stranim zemljama održale preko 70 nastupa na natjecanjima i turnejama