Grad Samobor

Kino

Žene o ženama i na filmu

Žene o ženama i na filmu
04.03.
2019.

Najava 5. Ženijalnih dana u kinu Samobor

Peto izdanje Ženijalnih dana, filmske manifestacije u povodu 8. marta ‒ Međunarodnog dana žena održat će se ove godine od 7. do 10. ožujka u 29 kina diljem Hrvatske. Manifestacija se održava u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača – Kino mreže. 

U tri filmska dana posvećena ženama, od petka do nedjelje u kinu Samobor bit će prikazano 5 filmova koji na različite načine tematiziraju nepristajanje na status quo i prikazuju mogućnost promjene iz ženske i/ili feminističke perspektive. Na sam Međunarodni dan žena u samoborskom kinu u 19 sati igra film Kapetanica Marvel, a u 21 sat počinje projekcija filma Miljenica (ulaznice po 20 kn). Istog dana u Pop Up kinu na Autobusnom kolodvoru od  20 sati besplatno možete pogledati Halla ode u rat. U subotu, 9. ožujka, u Pop Up kinu je na radporedu film Lada Kamenski, a u nedjelju, 10. ožujka, u isto vrijeme, dilm Dom (ulaznice su po 20 kn za oba filma)

Pete Ženijalne dane organizira Kino mreža uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova, a odvijaju se u 26 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Detalje o programu potražite na službenoj internetskoj stranici Kino mreže, a detalje o rasporedu projekcija 5. Ženijalnih dana možete pronaći na internetskim ili Facebook stranicama kina Samobor.