Grad Samobor Grad Samobor Logo

Predstavljanja

Mohorovičić

Mohorovičić
18.07.
2019.

Prezentacija programa STEM obrazovanja - Mohorovičić

U utorak, 23. srpnja u prizemlju Samoborskog muzeja održat će se prezentacija programa STEM obrazovanja naziva Mohorovičić, održanog u suradnji samoborske udruge SURLA i Hrvatskog fizikalnog društva. 

"Andrija i Stjepan Mohorovičić su među najznačajnijim i u svijetu najpoznatijim hrvatskim znanstvenicima svih vremena. Inspirirajući se na njihovoj izvrsnosti i dostignućima, pokrenut je program Mohorovičić kojim Samobor uvodimo u svijet obrazovanja i zanimanja 21. stoljeća. Cilj programa je motiviranje i profesionalno usmjeravanje djece u STEM područja (prirodne znanosti, tehnologija, inženjerstvo, matematika) koja čine temelje potpuno novih zanimanja 21. stoljeća" objasnili su organizatori. 

Program predstavljaju udruga SURLA i Hrvatsko fizikalno društvo kroz aktivnost "Znanstveno (STEM/STEaM) obrazovanje od rane dobi - prema suvremenom obrazovanju za zanimanje i građane 21. stoljeća". Program se izvodi u suradnji sa Samoborskim muzejem, POU Samobor, Gradom Samoborom i dionicima iz obrazovne vertikale, od vrtića do visokih učilišta. 

Program: 

  • 9:00 sati - Otvorenje događanja
  • 10:00 - 10:15 sati - Prezentacija programa
  • 10:15 - 12:00 sati - Obilazak izložbenih interaktivnih fizikalnih pokusa i pregled dosad izvedenih aktivnosti

Kontakt i informacije: 

Samoborski muzej, info@samoborskimuzej.hr, 01/3361-014