T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Od sjetve do žetve

Prva izložba Samoborskog muzeja na otvorenom!

Samoborski muzej nastavit će sa svojim izložbenim i edukativnim programima i nakon zatvaranja zgrade Livadićeva dvorca radi početaka radova na energetskoj obnovi. Naime, ispred Muzeja, u zelenilu i hladovini prekrasnog parka, bit će postavljeni izložbeni paneli, a prva izložba bit će otvorena 17. svibnja 2024. godine.
Riječ je o izložbi „Od sjetve do žetve“, nastaloj u suradnji Samoborskog muzeja s članicama Udruge Etno fletno, koje svojim hvale vrijednim programima i manifestacijama već četrnaest dugih godina promiču i čuvaju našu kulturnu baštinu.
Izložba će biti popraćena zanimljivim edukativnim i interaktivnim programom namijenjenom učenicima osnovnih škola. Naši najmlađi tako će dobiti priliku saznati ponešto o tradicijskim načinima obrade tla, susresti se sa starim poljoprivrednim oruđem i alatima, naučiti koje su se poljoprivredne kulture uzgajale u našem kraju, razvrstati sjemenje, posijati grah, izraditi žitni vijenac, poslušati zanimljivosti o običajima i vjerovanjima vezanim uz sjetvu i žetvu te kušati pravi samoborski koruzni kruh.

Pozivamo vas iskoristite lijepo vrijeme, prošećete uz Muzej, razgledate izložbu te saznate nešto novo i zanimljivo!

 

Objavljeno: 10.05.2024.