T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Suvremena znanost kroz postav muzeja

Znanost je cool!

Suvremena znanost kroz postav muzeja

Poštovani,

Pozivamo vas na sudjelovanje u programu „Suvremena znanost kroz postav muzeja“ u okviru kojeg će se 23. rujna 2021. godine održati radionice za učenike osnovnih škola s tematikom „Čudesni život vode“. Radionice će se održati na otvorenom prostoru ispred Samoborskog muzeja sukladno epidemiološkim preporukama. Radionice će voditi Diana Mance (Sveučilište u Rijeci) i Dalibor Paar (PMF). Uz to će biti otvorena izložba pod nazivom Voda – zlato 21. stoljeća.

Voda je zlato 21. stoljeća. Ono što je za Hrvatsku izuzetno važno je da se naše pitke vode u značajnom dijelu nalaze duboko ispod površine krša, zagonetnog reljefa sa tisućama ponora, izvora, špilja i jama. Doznat ćemo da i danas u potpunosti ne razumijemo život vode, da ona odlazi u podzemlje i tamo ponekad boravi stotinama godina. Kada govorimo o interakciji vode i čovjeka, tu su značajne posude za vodu. Pogledat ćemo koje tajne se skrivaju u fundusu Samoborskog muzeja te što o posudama za vodu sve možemo saznati.

Program se izvodi u suradnji Samoborskog muzeja, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta sveučilišta u Zagrebu, Fizikalnog društva - Split i udruge SURLA.

Radionice su predviđene za učenike 4.-5. razreda osnovnih škola.

Radionice su besplatne.

Veselimo se vašem dolasku!

Na radionice se možete prijaviti OVDJE.

Objavljeno: 04.09.2021.