T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Erasmus+ - Digitaliziraj svoje znanje i unaprijedi komunikacijske vještine

Microsoft 365

 

Zahvaljujući programu Mobilnost u sklopu Erasmus+ KA1 projekta Digitaliziraj svoje znanje i unaprijedi komunikacijske vještine djelatnice POU Samobor Nikolina Šimunović i Ivana Grilec boravile su u prekrasnoj Firenci. U organizaciji Europass Teacher Academy održana je edukacija na temu „Microsoft 365 for Education: Powerful Tools to Create, Share and Inspire“ koja je trajala u razdoblju 29.8. – 3.9.2022.

Tečaj je trajao 30 sati, a polaznici su se bolje upoznali s programom Microsoft 365, zajedno sa svim njegovim novitetima, alatima i tehnikama korištenja koji se u konačnici mogu uklopiti u njihov kvalitetniji daljnji rad. Program je zamišljen da polaznike tečaja upozna o novim mogućnostima prije poznatih programa kao što su word, exel i powerpoint, kao i upoznavanje novih, korisnih alata za rad kao što su sway, flip, tims, one drive, one note, share point itd.

Svaki od spomenutih programa su na tečaju bili demonstrirani od strane voditeljice tečaja, zatim isprobani od strane polaznika te se time dobilo vrijedno znanje iz prakse, prilika za razjašnjavanje postojećih nedoumica na licu mjesta i međusobno dijeljenje vlastitih iskustava na tom polju s ostalim polaznicima. Sudjelovanjem na tečaju ove vrste stečena su nova znanja na polju digitalne pismenosti, intenzivno se komuniciralo sa sudionicima iz drugih zemalja te se u cjelini steklo znanje koje će se primjenjivati u svakodnevnom radu.

Voditeljica tečaja bila je Jackie McCann iz Irske, dok su ostali polaznici tečaja uz kolegice iz Hrvatske bili iz Španjolske i Poljske čime je tečaj imao međunarodni značaj.

Osim redovitog polaženja edukacije koja je bila održana na engleskom jeziku kolegice su iskoristile slobodno vrijeme za upoznavanje brojnih umjetničkih i vjerskih spomenika ovog kulturno vrlo bogatog grada koji je već od srednjeg vijeka bio vrlo značajan za razvoj društva i kulture u Europi.

 

Objavljeno: 14.09.2022.