T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Dvije samoborske škole partneri u prijavi europskog projekta

OŠ Milana Langa iz Bregane i OŠ Samobor pridružile su se kao partneri u europskom projektu.

Dvije samoborske škole partneri u prijavi europskog projekta

OŠ Milana Langa iz Bregane i OŠ Samobor pridružile su se kao partneri u prijavi školama u Ivanić-Gradu koje bi, ukoliko projekt bude odobren, bili svojevrsni nositelji u europskom projektu planiranom za provođenje u 10 škola Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Naziv projekta je "Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području".

Cilj projekta je poboljšanje uvjeta i modela rada u STEM područjima s učenicima osnovnih škola kroz opremanje 10 STEM učionica i razvoj najmanje četiri edukacijska programa za razvoj vještina u pojedinim STEM područjima. Učitelji i ostali odgojno-obrazovni djelatnici svoje će vještine unaprijediti kroz međusobnu suradnju, transfer znanja i učenje kroz rad na razvoju edukacijskih programa, a programi će potencijalno pokrivati sljedeća područja: biologija, fizika, matematika, tehnička kultura, razredna nastava i rad s darovitim učenicima.

Oprema će biti u jednakim omjerima raspodijeljena u svih 10 partnerskih škola koje će onda oformiti STEM učionice, a svaka učionica bi trebala biti opremljena multidisciplinarnom opremom (laserski pisač, 3D printer, DSLR fotoaparat, laptop i dr.) koja je nužna kao preduvjet za provedbu svakog programa ili podiže kvalitetu i mogućnosti provedbe na višu razinu.

Uz OŠ Milana Langa i OŠ Samobor, škole parneri bile bi osnovne škole Đure Deželića i Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada te osnovne škole iz Graberja Ivanićkog, Ludine, Popovače, Kloštara Ivanića, Donje Zeline te Martinske Vesi. Odluke o odabiru očekuju se krajem siječnja.

Objavljeno: 11.08.2021.