T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Erasmus+ - Digitaliziraj svoje znanje i unaprijedi komunikacijske vještine

Developing effective communication skills

   

Djelatnici POU Samobor nastavljaju usavršavati svoja znanja tako da su ponovo sudjelovali u programu Mobilnost u sklopu Erasmus+ KA1 projekta “Digitaliziraj svoje znanje i unaprijedi komunikacijske vještine“.

Ovoga puta su Marina Vraneković i Nikolina Šimunović boravile u terminu 14. – 18.11.2022. na edukaciji u Ljubljani s temom „Developing effective communication skills“ u organizaciji Primera Courses.

Organizirana edukacija je trajala pet radnih dana pri čemu su polaznici radili na razvijanju učinkovitih komunikacijskih vještina na radnom mjestu kroz prepoznavanje i razumijevanje nedostataka i psihološke dinamike u komunikacijskom procesu korištenjem alata transakcijske analize. Također se radilo na razvijanju i osnaživanju komunikacijskih vještina kako bi naučili prevladati prepreke i podržati svoju ulogu upravljanja te su također naučili kako bolje upravljati sukobima i učinkovito komunicirati s različitim dionicima.

Tečaj je osmišljen izrazito interaktivno, s jakim naglaskom na uspostavljanje mentorskog odnosa između polaznika i trenera kao dvosmjerni komunikacijski proces koji uključuje rasprave, interaktivne igre, rad u grupama i parovima, prezentacije, studije slučaja, tehnike razmišljanja i individualne aktivnosti. Značajan dio vremena bio je posvećen samorefleksiji i analizi postojećih komunikacijskih obrazaca s važnim osobama u životu.

Usvojena znanja kolegicama će uvelike pomoći u daljnjem radu u našoj instituciji, te će stečena znanja prenijeti i ostalim kolegama.

Pod vodstvom Dr. Ane Arzenšek, transakcijske analitičarke tečaj „Developing effective communication skills“ na kojem su sudjelovale kolegice iz POU Samobor bili su i polaznici iz Krete, Italije, Hrvatske i Mađarske te je cjelokupni tečaj i popratna komunikacija bila na engleskom jeziku.

Program je bio tako osmišljen da je nakon radnog dijela bilo i dovoljno slobodnog vremena za upoznavanje kulturne i gastronomske ponude Ljubljane, kao i druženja s ostalim sudionicima edukacije. Također je u sklopu tečaja bio organiziran i posjet Zavodu Sv. Stanislava (edukativni kompleks – dječji vrtić, osnovna škola i srednja škola) kako bi se vidio primjer dobre prakse, točnije primjena usvojenih načela dobrih komunikacijskih vještina na području obrazovanja, a sam radni dan završio je izletom na Bled.

Objavljeno: 13.12.2022.