Grad Samobor Grad Samobor Logo

Obrazovanje za odrasle

Ispeci svoje bolje sutra

05.12.
2019.

Pučko otvoreno učilište predstavilo svoj novi EU projekt Mjesto za nas

Mjesto za nas naziv je novog obrazovnog programa Pučkog otvorenog učilišta Samobor koji provodi u suradnji s Pekarnicom Zemljič i stručnim suradnicima iz područja ugostiteljstva i turizma, a namijenjen je mladim osobama od 15 do 25 godina koji su izašli iz sustava obrazovanja i nisu zaposleni. Cilj projekta vrijednog 655.250,00 kuna, za koji su u potpunosti osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., je ponuditi mladima stjecanje znanja potrebnih u pekarstvu i omogućiti im (samo)zapošljavanje i općenito bolji pristup tržištu rada u ovoj vrlo traženoj struci.

Program je u Centru za mlade Bunker u srijedu, 4. prosinca, ukratko predstavila ravnateljica POU Samobor Jelena Vojvoda, a detaljnije je o samim radionicama, konceptu i načinu rada govorila voditeljica obrazovnih programa POU-a Itana Bukovac.

Vrijednost ovog stručnog osposobljavanja je u tome što pokriva jednu od najranjivijih skupina društva, mlade koji su napustili školovanje u srednjoj školi ili se nakon toga nisu upisali na fakultet pa im je vrlo suženo područje zapošljivosti, a ovaj program im nudi upravo to da pronađu svoje mjesto na tržištu rada i u društvu.

K tome, naglasila je Bukovac, sve se odvija kroz besplatne interaktivne radionice koje će se održavati do srpnja 2020. dva puta tjedno, od 17 do 20 sati u Bunkeru, nema klasičnih teoretskih predavanja i ocjena, praktična nastava bit će u Pekarnicama Zemljič, a polaznici po završetku obrazovanja dobivaju diplome s opisom znanja i vještina u kojima su bili najbolji.

S mladim budućim pekarima radit će još i koordinator projekta Nikola Glibo, stručni voditelji Krešimir Pečarić, Dunja Vukelja, Marija Udiljak i Željko Otmačić, a budući najbolji hotelski pekari svoje zaposlenje mogli bi naći i u Hotelu Princess u Jastrebarskom, koji je također partner u ovom projektu.

Večer je, uz prigodnu zakusku, protekla i uz nagradno natjecanje u popularnoj kompjutorskoj igri FIFA 19, koja je u Bunker privukla tridesetak naših mladih sugrađana.

Više detalja o projektu dostupno je na web stranici projekta, a prijaviti se možete e-mailom: euprojekti.pousamobor@samobor.hr, na brojeve telefona 5559-256, 5559-257, 5559-242 ili osobno u POU Samobor, Trg Matice hrvatske 3 (kontakt osoba – Nikola Glibo).