Grad Samobor

Obrazovanje za odrasle

Mjesto za nas

Mjesto za nas
27.11.
2019.

Novi projekt POU Samobor

Mjesto za nas inovativan je projekt usmjeren kvalifikaciji mladih u dobi od 15 do 25 godina za hotelske pekare, zanimanje koje se danas traži na našem području u malim i velikim hotelima koji nude obroke za goste. Po završetku osposobljavanja, polaznici stječu vrhunska znanja i vještine u svrhu lakšeg zapošljavanja, a ne košta te baš ništa.

Pučko otvoreno učilište Samobor u partnerstvu s pekarnicom Zemljič provodi projekt „Mjesto za nas“ koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Kroz projekt se izrađuju dva inventivna programa; program osposobljavanja za hotelske pekare te posebno kreirana edukacija usavršavanja za mentore koji će raditi s mladima. Tijekom edukacije mladi korisnici će steći i opće kompetencije te proaktivni stav i profesionalno ponašanje za povećanje zapošljivosti. U sklopu osposobljavanja bit će organizirane radionice s poznatim stručnjacima koji će svoje ocjene sposobnosti svakog pojedinog polaznika upisati u opisnu diplomu koja će biti podrška kod zapošljavanja u djelatnosti hotelskog pekara.

To je pravo mjesto gdje ćeš besplatno i u kratkom roku steći nove vještine i novo zanimanje – hotelski pekar – za koje će te osposobiti vrhunski stručnjaci, a time i priliku za lakše zapošljavanje i zaradu vlastitog novca. U sklopu osposobljavanja bit će organizirane radionice s poznatim stručnjacima koji će svoje ocjene sposobnosti svakog pojedinog polaznika upisati u opisnu diplomu, a koja će vrednovati sposobnosti koje je polaznik postigao, nema ocjena savladavanja sadržaja, a diplomu će potpisivati poznati stručnjaci, mentori u programu čiji je potpis svojevrsna garancija mladima poslije na tržištu rada.

Na samom početku programa okupljamo mlade na ">GAMING EVENINGU koji se događa u Centru za mlade Bunker, u srijedu 4. prosinca od 17:00 do 20:00 sati. Najuspješnijim natjecateljima osigurane su nagrade.

Prijave za sudjelovanje kreću od 16 sati, a predstavljanje projekta uz gaming te druženje uz hranu piće i glazbu počinje u 17 sati.

Za one koji nemaju prijevoz, osiguran je besplatan autobus koji polazi u 15,30 sati s Glavnog kolodvora Zagreb.


Više detalja o projektu pročitaj na www.mjestozanas.com.

Kontakti:
mail: euprojekti.pousamobor@samobor.hr
telefon: 01 5559256 / 01 5559257 / 01 5559242
osobno: POU Samobor, Trg Matice hrvatske 3, Samobor
kontakt osoba: Nikola Glibo

Dokumenti za preuzimanje