T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Otvoren novi senzorni kabinet

Centar za odgoj i obrazovanje Lug dobio novi kabinet

Danas 17. lipnja u Centru za odgoj i obrazovanje Lug svečano je otvoren osmi po redu kabinet. Riječ je o kabinetu za senzornu integraciju, a koji će uvelike pomoći korisnicima u provođenju terapija. Senzorna integracija provodi se u specijaliziranim prostorima koji moraju biti opremljeni tako da zadovolje zahtjeve svih sedam ljudskih osjetila. 

Svečanom otvorenju prisustvovala je uime Grada Samobora gradonačelnica Petra Škrobot. 

Ravnateljica Centra, Nataša Grković Šola u svojem je kratkom obraćanju spomenula koje sve terapeutske, edukacijske i tretmanske programe Centar provodi te kako kroz preko 350 socijalnih usluga čine sve u svojoj moći da zadovolje potrebe svih dobnih skupina. Posebnu je zahvalu uputila Gradu na potpori i podršci. Novootvoreni kabinet, senzorna soba, namijenjena onim najmanjima, sigurna je da će pomoći velikom broju djece. 

Kabinet je financiran od strane Zaklade Obitelji Vujnovac „Novo Sutra“, a uime Zaklade otvorenju je nazočio i predstavnik koji je pohvalio rad Centra te izrazio veliko zadovoljstvo što su mogli donirati financijska sredstva Centru Lug i zaželio da kabinet bude na usluzi korisnicima još dugi niz godina. 

Završno se okupljenima obratila i gradonačelnica Petra Škrobot koja je ravnateljici i kompletnom timu Centra za odgoj i obrazovanje Lug čestitala na dosadašnjom radu, a posebne je pohvale izrekla korisnicima koji su okupljenima priredili predivan prigodni program. Napomenula je da će Grad i ubuduće pratiti rad Centra i pružati maksimalnu podršku. 

Cijeli su program dodatno obogatili sami korisnici Centra svojim recitacijama, glazbenim izvedbama pjesama Sunny Day i Ne dirajte mi ravnicu te predstavom Ivica i Marica. Svi okupljeni bili su oduševljeni programom, a sve sudionike nagradili su gromoglasnim ovacijama. 

Objavljeno: 17.06.2024.