Grad Samobor Grad Samobor Logo

Novosti

Program prometne kulture za najmlađe

29.10.
2018.

Jumicar posjetio samoborske osnovne škole

Učenici drugih razreda OŠ Samobor i OŠ Rude prošli su edukaciju „Program prometne kulture za najmlađe“.
Stotinjak najmlađih  polaznika izuzetno su se obradovali praktičnoj nastavi na Jumicar prometnom poligonu. Mališanima nije trebalo dugo da se užive u ulogu vozača.

Na radionicama o prometnoj kulturi u izvedbi Jumicar-a i prvoj pomoći, učenici su imali prilike učiti o pravilima u prometu i o tome kako pomoći pri lakšim ozljedama.

Radionice prve pomoći vodio je Domagoj Štetner koji je učenike  upoznavao  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Vrijednim instruktorima asistencija su bili stariji učenici OŠ Samobor: Luka, Deni, David, Leon i Mihael, a na prometnom poligonu pridružio se i policijski službenik Slobodan Pantelić iz PP Samobor.

Neizostavno, vatrogasna postrojba Grada Samobora,  u sastavu Dubravka Golubića i Martina Čižmešije malene su učenike uveli u svijet vatrogasaca.  Naši hrabri vatrogasci pokazali su drugašima kako da se ni oni ne boje požara.

Koordinaciju svih službi prepustili smo našim partnerima – Udruzi “Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu”, koja je izvrsno odradila posao!

Organizatori se zahvaljuju ravnateljici OŠ Rude, Kristini Halužan i ravnatelju OŠ Samobor, Ivanu Goranu Matošu kao i svim učiteljicama na organizaciji i odličnoj suradnji već četvrtu godinu zaredom. Zahvalju i gradu Samoboru na sufinanciranju ovog preventivnog programa.

Na kraju su još poručili: Djeco, oprezno u prometu!