Grad Samobor

Radionice

Radionica stripa

Radionica stripa
01.04.
2019.

Radionica stripa u sklopu projekta Vjetar u leđa – faza III

U sklopu projekta „Vjetar u leđa – faza III“ učenici će izrađivati strip na temu inkluzije, a radionica se održava u utorak, 2. travnja, na Svjetski dan svjesnosti o autizmu, u Centru za mlade Bunker, s početkom u 10 sati. 

Radionicu će voditi ilustratorica i grafička dizanjerica Branka Hollingsworth Nara, a sudjeluju učenici petih i šestih razreda osnovnih škola. Stripovi će biti tiskani, a njihova promocija održat će se u svibnju ove godine. 

Podsjetimo, projekt „Vjetar u leđa - faza III“ provodi se u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda. Osim kvalitetnijeg obrazovanja učenicima s teškoćama, ovaj projekt olakšava rad učiteljima i roditeljima te učenicima pruža uvjete za lakšu integraciju u društvenoj zajednici. Partneri u projektu su samoborske osnovne škole: OŠ Bogumila Tonija, OŠ Samobor, OŠ Milana Langa, OŠ Rude te OŠ Mihaela Šiloboda. Razdoblje provedbe projekta je 48 mjeseci počevši od kolovoza 2017. Godine. Ukupna vrijednost projekta je 5.617.423,20 kn, od čega Europska unija financira 85%, odnosno dodjeljuje 4.774.809,70 kn iz Europskog socijalnog fonda.

Više na web stranici projekta Vjetar u leđa.

Ova objava ostvarena je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Samobora.