T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Školski medni dan

I ove godine obilježen je Školski medni dan i u Samoboru

Grad Samobor i ove je godine sa svih pet osnovnih škola na svom području sudjelovao u programu „Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka“, a povodom obilježavanja Dana svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. U skladu s epidemiološkim mjerama učenicima prvih razreda Osnovnih škola: Bogumila Tonija, Milana Langa, Samobor i Rude podijeljen je med samoborskog proizvođača zapakiran u "nacionalnu staklenku za med" dok će u Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda, zbog trenutnog provođenja nastave na daljinu, med biti podijeljen idući tjedan. Gradu Samoboru za „Školski medni dan“ odobreno je 8.937,00 kuna.
 
Program Školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka je program Ministarstva poljoprivrede , a svrha provedbe je podizanje svijesti djece, od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebno zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti.
Budući da je u ranoj razvojnoj fazi djece moguće oblikovati njihove prehrambene navike s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani ovaj program se provodi u prvim razredima osnovnih škola.

Objavljeno: 10.12.2021.