Grad Samobor Grad Samobor Logo

Radionice

Tko smo mi u tom digitalnom svijetu

06.11.
2019.

Predavanje dr.sc. Vesne Bilić o utjecaju medija na karakterne osobine djece

Kako digitalni mediji utječu na razvoj vrlina i uspjeha, Arogancija i skromnost, Istine i laži, Ustrajnost, usredotočenost i raspršenost pažnje, bile su teme predavanja o tome kako mediji utječu na karakterne osobine djece i njihov uspjeh, koje je u sklopu Građanskog utorka 5. studenoga u POP UP kinu održala dr.sc. Vesna Bilić s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

Utjecaj medija, posebice digitalnih, stalno se povećava i među najmlađom populacijom, dobna granica ulaska u svijet interneta brzo se smanjuje, pa tako djeca počinju koristiti mobitele već sa 4 godine, a produljuje se vrijeme provedeno općenito uz internet i društvene mreže. Sve to itekako utječe na njihov karakter, formiranje stavova i sve ostale segmente života, unatoč činjenici da je tek nešto više od 50% svih informacija koje se objavljuju preko novih medija točno. Brzina kojom do njih dolaze odražava se na važne osobine, poput pažnje, ustrajnosti, strpljenja, istraživanja i svega ostalog što je u vezi s kvalitetnim učenjem i uspjehom tijekom školovanja.

Predavanju su nazočili i brojni samoborski odgajatelji, nastavnici, roditelji i pedagozi, koji se s ovim problemima svakodnevno suočavaju.

Program je održan u sklopu projekta "Zajedno za zdravije sutra", kojeg financira Zagrebačka županija.