T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

U Samobor stiglo 17 Oskara

Online dodjela Oskara znanja za proteklu školsku godinu

Najveće priznanje i nagrada za postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, olimpijadama te državnom natjecanju glazbe i plesa, našim učenicima osnovnih, srednjih i glazbenih škola, kao i njihovim mentorima, stiže u vidu Oskara znanja, koje Agencija za odgoj i obrazovanje dodjeljuje svima koji su na spomenutim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta.

Među dobitnicima je čak 17 samoborskih učenika i mentora: učenik Srednje strukovne škole Samobor Bruno Perec i njegov mentor Ivica Kolarić (2. mjesto na Europskom natjecanju RoboCup u Hannoveru 2019.), učenici Osnovne škole Bogumila Tonija Jura Bošnjak i Luka Štrkalj te njihova mentorica Ivana Matić (1. mjesto na državnom natjecanju iz astronomije), učenici Glazbene škole Ferdo Livadić Petra Stanec, Marta Radeljak, Luka Zadro, Luka Strižić, Luka Lacković i Marko Rajtora te njihova mentorica Petra Vojvodić Mrvoš (1. mjesto na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe – komorni sastavi) te kvartet saksofona GŠ Ferdo Livadić u sastavu Jan Tominić, Lovro Pajić, Tomo Štrbac i Anton Pavić te njihov mentor Krešimir Kottek, za također osvojeno 1. mjesto na ovom natjecanju.

Ovogodišnja dodjela Oskara znanja za 231 državnih prvaka i 51 međunarodnih prvaka bila je, iz poznatih razloga, održana online 26. veljače u 18 sati, a mogla se pratiti na Youtube kanalu Agencije i na Facebook stranici Oskar znanja. Svečanost dodjele uveličalo je i kvartet saksofona GŠ Ferdo Livadić.

Svi oskarovci, učenici i mentori, dobili su i skulpturu Oskar znanja, koja će im biti poslana u njihove škole, a čija je autorica Chiara Cetušić, učenica 3. razreda Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zagreb.

Grad Samobor na svečanom će prijemu čestitati dobitnicima.

Objavljeno: 01.03.2021.