T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Obrazovanje

Uvođenje vaučera za programe obrazovanja odraslih

Predavači: Irena Bačelić, načelnica Sektora za tržište rada i Matej Petranović, viši stručni savjetnik, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Sustav vaučera

07.06.2022. u 19 sati Pop Up Art kino, Autobusni kolodvor, Samobor

Besplatno obrazovanje odraslih za zaposlene i nezaposlene

U okviru Nacionalnog plana otpornosti i oporavka predviđeno je razvijanje vaučer sustava, odnosno modela za stjecanje vještina zaposlenih i nezaposlenih osoba sukladno potrebama gospodarstva.

Vaučer je oblik financiranja obrazovanja odraslih koji se dodjeljuje na temelju Ugovora o obrazovanju odraslih, a omogućuje nezaposlenim i zaposlenim osobama besplatno pohađanje programa.    

Jedan od ključnih izazova stjecanju vještina je niska stopa sudjelovanja odraslih u cjeloživotnom obrazovanju. Usvajanje novih vještina omogućit će povećanje zapošljivosti te bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada.

Cilj je omogućiti veće sudjelovanje nezaposlenih i zaposlenih osoba u cjeloživotnom obrazovanju s naglaskom na stjecanju vještina povezanih sa zelenom i digitalnom tranzicijom a poslodavcima osigurati kvalitetnu radnu snagu.
 

Objavljeno: 23.05.2022.