Grad Samobor Grad Samobor Logo

EU projekti

Završna konferencija za

Od 48-ero novih hotelskih pekara dvoje već zaposleno

Objavljeno: 17.07.2020.

U jednoj od učionica samoborskog Pučkog otvorenog učilišta održana je u petak, 17. srpnja, završna konferencija za medije o projektu "Mjesto za nas", vrijednom 655.250 kuna, koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Projekt "Mjesto za nas", za osposobljavanje za zanimanje hotelskog pekara, osmišljen je ciljano za najugroženiju skupinu društva, za mlade od 15 do 25 godina koji nisu u sustavu školstva, nemaju potrebna znanja ili kompetencije koje se traže na tržištu rada, a žele pronaći posao i osamostaliti se.

Kroz besplatne interaktivne radionice od travnja 2019. godine do srpnja ove godine edukaciju je završilo 48-ero mladih, od kojih je dvoje našlo posao već tijekom obrazovanja, a svima ostalima se temeljem stečenih uvjerenja o osposobljavanju, s opisom znanja i vještina u kojima su se posebno istaknuli, otvara mogućnost zapošljavanja u različitim ugostiteljskim objektima, pekarnicama i velikim trgovačkim centrima, jer ovo zanimanje je i vrlo traženo. Radionice i praktičnu nastavu vodili su Krešimir Pečarić, Dunja Vukelja, Renata Kruhan, Dragutin Adžić i Željko Otmačić.

Rezultate projekta predstavili su ravnateljica POU-a Jelena Vojvoda, koordinator programa Nikola Glibo i vlasnica Pekarnica Zemljič, partnera u projektu, Renata Kruhan, a konferenciji su nazočili još i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat, ravnateljice Gradske knjižnice i Samoborskog muzeja Mirjana Dimnjaković i Nikolina Puljić Glasnović, voditeljica Centra za obrazovanje u POU Itana Bukovac i njezina suradnica Vlasta Marjanović Milanović.

Svi redom izrazili su zadovoljstvo ostvarenim rezultatima projekta i nadu da će polaznici, unatoč trenutnoj krizi na tržištu rada zbog koronavirusa, brzo pronaći zaposlenje.