T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

8. Zagreb karate kup

Dino blizu Čileu, Iskra zlatna

U popularnoj zagebačkoj sportskoj dvorani Kutija šibica održao se 8. Zagreb karate kup, koji je okupio 720 natjecateljki i natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Srbije, Mađarske i Slovačke. 

Ovo je bio drugi po redu izborni turnir koji se boduje za odabir kadetske, juniorske i mlađe seniorske reprezentacije koja će od 23. od 27. listopada nastupiti na prvenstvu svijeta u Čileu.

Najuspješniji je u Zagrebu bio Dino Šimunec, koji je u svojoj juniorskoj kategoriji (do 68 kg) ponovio rezultat od prije tjedan dana te je stao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. S četiri sigurne pobjede protiv jakih suparnika Dino je osigurao najveći broj bodova te se još više približio nastupu u Čileu. 
U Kutiji šibica je odlična bila i Paula Šogorić (juniorke preko 59 kg) koja je "proradila" i ulaskom u finale naplatila svoj trud na treninzima. U finalnom ogledu je za dlaku izgubila meč od zagrebačke kolegice.
Medaljama su se okitili i katašice Nika Jelen i Lucija Gečević, koje su u konkurenciji mlađih seniorki podijelile treće mjesto. Odlična je bila aktualna državna prvakinja Iskra Majsec, koja je u konkurenciji mlađih kadetkinja suvereno pobijedila četiri svoje suparnice te se okitila zlatnim odličjem.

Ostali, nažalost, ovoga puta nisu uspjeli doći do pobjedničkog  postolja, a svoju priliku će morati potražiti već idućeg vikenda u Budimpešti na 22. Budapest Openu, koji će ove godine okupiti imponzantan broj sudionika (1891 sportaša) iz čak 36 država.

Objavljeno: 08.09.2019.