T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Helena Vuković i Matija Razum sportaši Samobora za 2020. godinu

Dodijeljene nagrade i priznanja najboljim u sportu grada Samobora za 2020. godinu

I ove godine po provedenom natječaju, na prijedlog Samoborskog športskog saveza izabrani su najbolji u sportu grada Samobora za 2020. godinu.

Zbog trenutačne situacije uzrokovane pandemijom korona virusa svečana dodjela nagrada i priznanja najboljima u sportu grada Samobora nije se mogla održati na način kako je to bilo prethodnih godina. Iz tog razloga, a uz pridržavanje epidemioloških mjera, predstavnici Samoborskog športskog saveza i Grada Samobora su kroz dva dana 26. i 27. 04. 2021. godine obilaskom u više sportskih objekata grada Samobora  dodijelili  priznanja i nagrade najboljima  u sportu grada Samobora za 2020. godinu. 

Prvog dana nagrade su dodijeljene u prostoru sportske dvorane Judo kluba Profectus Samobor, a drugog dana u Sportskoj dvorani Rude te borilačkoj i velikoj dvorani OŠ Bogumila Tonija.

Najboljom sportašicom našeg grada proglašena je judašica Helena Vuković među pet nominiranih sportašica, članica Judo kluba Profectus Samobor i državna reprezentativka koja je protekle godine osvojila svoj prvi europski seniorski kup, a najboljim sportašem,  u konkurenciji devet sportaša, proglašen je  Matija Razum iz Orijentacijskog kluba Japetić, također državni reprezentativac i trostruki seniorski prvak Hrvatske.

Za najbolju žensku sportsku ekipu, izabrana je seniorska ekipa ŽRK Samobor koja se uspješno natječe u drugoj HRL zapad. Momčad godine, seniorski je sastav Rukometnog kluba Rudar, lanjski jesenski i trenutačni prvak Prve hrvatske lige – sjever čime je opet na odličnom putu da postan “premijerligaš”.

Najbolji sportaš Samobora s invaliditetom ponovno je stolnotenisač Pavao Jozić iz Synergie Samobor, hrvatski reprezentativac i državni prvak u kategoriji 7. U konkurenciji veteranskog sporta najboljim je proglašen Ivan Pongrac iz Orijentacijskog kluba Japetić, veteranski prvak u kategoriji duge staze.

Za nagradu su se natjecali i sportski treneri, a ove je godine priznanje po treći puta zavrijedio trener Judo klub Profectus Matija Frlić. Jubilarna nagrada, za 40 godina rada i djelovanja u sportu, pripala je Judo klubu Samobor.
 

Posebno priznanje za perspektivan rezultat dobile su kadetkinje ŽRK Samobor koje su osvojile odlično 5. mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske, a perspektivnim ekipama proglašene su mlađe kadetkinje i mlađi kadeti Karate kluba Samobor te najmlađi kadeti Stolnoteniskog kluba Samobor.

Zaslužena priznanja primili su i perspektivni mladi sportaši judašica Lena Petrinić, Ana Vita Šlatka, Anja Tomičić, rukometašica Dora Štrk,  judaši Marko Ćurić, Marko Vujica, Val Kranjac,  karatašice Ema Đukić, Alisa Ema Jurjević, gimnastičarka Nola Lucarić, stolnotenisačica Neva Gojković, karataši Borna Šunjić i Dino Devetak, košarkaš Niko Boch, orijentacijski trkač Patrick Milković te biciklisti Filip Noršić i Matej Dutković.

Nazočnim sportašima prvog dana dodjele obratio se predsjednik Saveza gosp. Miro Kelečić, zamjenik gradonačelnika gosp. Željko Stanec, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić koji su čestitali svim dobitnicima, poželjeli im puno uspjeha u daljnjem radu i natjecanjima uz obećanje da će Grad i nadalje pratiti sport kroz financiranje Programa treninga i natjecanja sportaša, izgradnjom sportske infrastrukture, vodeći brigu o stručnom radu i trenerima, jer kako su napomenuli, sport Grada koji ima uključenih 2800 djece i mladih u sportu to zaslužuje. Drugog  dana dodjele, u utorak,  uz predsjednika Miru Kelečića i potpredsjednika SŠS Dragutina Marovića dodjeli priznanja nazočili su;  pročelnik za društvene djelatnosti gosp. Juro Horvat,  Miran Šoić predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora,  članovi Izvršnog odbora SŠS Saša Kolman, Vladimir Čerkez, Martina Bublić i tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek.

Objavljeno: 27.04.2021.