T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Hrvatski olimpijski dan 2018. u Samoboru 

Uđite u svijet sporta i naučite što je "fair play"

Samoborski športski savez i ove je godine obilježio Hrvatski olimpijski dan.

Na terenima OŠ Bogumila Tonija u utorak, 11. rujna, oko 1000 samoborskih školaraca imalo je priliku vidjeti što se i kako radi u 20-ak sportskih klubova koji djeluju unutar saveza i upoznati se s našim vrsnim sportašima, koji su im došli prezentirati svoje vještine i znanje sa željom da i oni postanu dio velike i uspješne sportske obitelji.

Male i velike sportaše pozdravili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić i naš poznati bivši boksač Željko Mavrović.  

Hrvatski olimpijski dan, poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a 10. rujna, danas je općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, te mir i solidarnost među ljudima.
Programom se potiču svi pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Poveznica ove tradicionalne proslave olimpizma je bijela majica "zastava  prijateljstva" kao simbol univerzalnog "fair playa", prijateljstva i mira, a cilj programa je masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, naročito djece i mladih.

Samoborski klubovi prezentirali su svoj rad, nakon čega su djeca, njihovi roditelji i svi ostali mogli razgovarati s trenerima i sportašima pa tako iz prve ruke doznati sve što ih zanima od pojedinog sporta.

Samoborski športski savez za sve je pripremio i prigodnu brošuru naslova Postani sportaš, u kojoj se navodi zašto je sport dobar za djecu i mladež, što pojedini sport razvija u djece, a sadrži i adresar svih sportskih klubova u gradu.

Brošura je tiskana u 1500 primjeraka i svaki samoborski školarac od 1. do 4. razreda, kao i predškolarci u vrtićima, dobit će ju kroz promotivnu akciju sportova koja će se u školama Grada Samobora produžiti kroz mjesec rujan.

Objavljeno: 11.09.2018.