T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Izabrano novo vodstvo Samoborskog športskog saveza

Na izbornoj sjednici Skupštine Saveza izabran Viktor Jozić za predsjednika.

Izabrano novo vodstvo Samoborskog športskog saveza

Na jučerašnjoj održanoj izbornoj Skupštini Samoborskog športskog saveza, u prostoru Doma umirovljenika, za predsjednika Saveza na mandat od četiri godine izabran je Viktor Jozić, dok su za potpredsjednike izabrani Miro Kelečić i Darko Šimunec.

Mandat je potvrđen novim članovima Skupštine, a u Izvršni odbor izabrani su: Luka Čanak, Dario Gaća, Franjo Koletić, Domagoj Krnić, Mislav Maroević i Matija Razum dok su u Nadzorni odbor izabrani: Milan Garašić, Drago Marović i Goran Grdinić.

U članstvo Samoborskog športskog saveza primljen je danas Atletski klub osoba s invaliditetom Samobor dok je iz članstva Saveza izbrisan Nogometni klub Mladost Domaslovec, koji je prestao s radom.

Novoizabrani predsjednik Samoborskog športskog saveza, Viktor Jozić zahvalio je članovima Skupštine na ukazanom povjerenju i velikom odazivu na sjednicu, jer od 39 članova Skupštine nazočilo ih je 38. Zahvalio je Viktor Jozić svom prethodniku Miri Kelečiću koji je Savez vodio u turbulentnom razdoblju uvjetovanom korona krizom, naglasivši kako mu je drago što je i dalje dio tima Samoborskog športskog saveza, jer je izabran za potpredsjednika Saveza.

“Za sebe vjerujem da sam timski igrač i samo tako znam funkcionirati i zato vas sve molim za podršku i sudjelovanje u radu, a ono što će nas voditi kroz naš rad je isključivo dobrobit sporta i dobrobit sportaša. Svi drugi interesi, pogotovo osobni ili klupski, moraju biti stavljeni sa stane, jer kada radimo za opće dobro, onda dođe i pojedinačno dobro. Vjerujem da ćemo u radu imati i potporu gradske vlasti kakvu samoborski sport zaslužuje. Čestitam svim članovima izabranim u Izvršni i Nadzorni odbor i nadam se da ćemo svi zajedno u narednom razdoblju krenuti raditi za dobrobit samoborskog športa. Naglasak će biti na infrastrukturi, stručnom radu klubova i povećanju rada sa školarcima, jer oni su baza za rad u klubovima” – kazao je Viktor Jozić naglasivši kako ne želi davati nikava obećanja već da će se kvaliteta rada Saveza pokazati kroz pokrenute i realizirane projekte.

Sve nazočne u ime Grada Samobora pozdravio je zamjenik gradonačelnice, Petar Burić čestitavši novoizabranom vodstvu Saveza uz želju da kvalitetno rade na dobrobit sporta u Samoboru. Petar Burić sportskim klubovima u Samoboru je poželio što više uspjeha i medalja na državnim i međunarodnim natjecanjima, a kako bi samoborski sport, za koji je kazao da je i sada na kvalitetnoj razini, bio još priznatiji, a Samobor još više promoviran kroz uspjehe sportaša.

Svima se obratio i na izboru čestitao i v. d. pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Silvio Ivan Žugaj naglasivši da vjeruje da će Savez i Upravni odjel i dalje uspješno surađivati na dobrobit samoborskog sporta i samoborskih sportaša.

Sve nazočne pozdravio je i novom vodstvu Saveza čestitao je i puno uspjeha u radu zaželio i dopredsjednik Špotskog saveza Zagrebačke županije, Boris Makarun rekavši da je samoborski sport jedna od perjanica sporta u Zagrebačkoj županiji te da vjeruje će tako biti i dalje. Naglasio je Boris Makarun kako je suradnja između Samoborskog športskog daveza i Športskog saveza Zagrebačke županije uvijek bila dobra te da vjeruje da će u budućnosti biti još bolja uz želju da u samoborski sport dođe više sredstava sa županijske i državne razine.

Za bivše čelnike Samoborskog športskog saveza današnja je sjednica bila prilika da svima zahvale na suradnji i radu u proteklim godinama.

Bivši predsjednik Saveza i novi potpredsjednik Saveza, Miro Kelečić naglasio je kako nije bilo lako raditi u uvjetima korona krize, no mišljenja je da su odradili dobar posao i da je svatko dao svoj obol samoborskom sportu. “Vjerujem da će novi ljudi donijeti novu energiju i snagu u samoborski sport i želja mi je da i dalje radimo za dobrobit samoborskog sporta i sportaša” – rekao je Miro Kelečić posebno zahvalivši na radu dugogodišnjem članu Upravnog odbora Samoborskog športskog saveza Davoru Cipeku koji odlazi iz Saveza, a zbog obaveza koje ima kao glavni tajnik Europske karate federacije.

Nakon 12 godina obnašanja dužnosti člana Upravnog odbora kao i dva mandata obnašanja dužnosti zamjenika predsjednika Saveza, Davor Cipek svima u Savezu je zahvalio na radu i suradnji jer, kako je naglasio, ne bi bilo korektno da inzistira da bude član važnog tijela Saveza kada se toj funkciji zbog trenutne koju obnaša, kao tajnik Europske karate federacije, ne bi mogao kvalitetno posvetiti.

“Samoborski športski savez danas je jedna od najbolje organiziranih lokalnih sportskih zajednica, ako izuzmemo Športski savez Grada Zagreba, čiji proračun iznosi preko 100 milijuna kuna. Samoborski športski savez je dobro posložen, transparentno se radilo i nadam se da će se i novo vodstvo voditi motivima kao i mi, a to je da u Savezu ima što manje klupskog interesa” – kazao je Davor Cipek izrazivši nadu da će Grad i dalje podupirati samoborski sport.

Davor Cipek naglasio je i kako je, nažalost, danas teško pridobiti mlade da se bave sportom te da će to biti jedan od izazova novog vodstva.

“Važno je mlade zadržati u sportskim klubovima, a s ciljem da neki od njih dosegnu razinu vrhunskih sportaša. Vjerujem da će Samoborski športski savez i dalje unutar Zagrebačke županije ostati lider prepoznatljiv po kvaliteti i kvantiteti registriranih sportaša i stručnih trenera” – rekao je Davor Cipek i svima poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Davor Cipek kazao je i kako sve što je rekao nije zbogom samoborskom sportu, jer njegove sadašnje dužnosti su rezultat rada prvo u Karate klubu Samobor, a potom i u Samoborskom športskom savezu.

Drago Marović koji je također obnašao funkciju dopredsjednika Saveza zahvalio je svima na suradnji u prethodnom mandatu te je novom vodstvu zaželio da se prvenstveno bave sportom i da svi klubovi u Savezu budu jednako zastupljeni i uvažavani.

(izvor: Radio Samobor)

Objavljeno: 08.10.2021.