T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Laura Jurišić osvojila srebro

Na turniru u Novom Marofu nastupilo je sedam članova Streličarskog kluba Samobor

Laura Jurišić osvojila srebro

Hrvatska je u subotu, 18.lipnja bila domaćin drugog turnira za ovogodišnji Centralni Europski Kup. Na turniru koji se održao u Novom Marofu nastupilo je sedam članova Streličarskog kluba Samobor.

Najuspiješnija od Samoboraca ovaj je put bila Laura Jurišić koja je u kategoriji složenog luka osvojila srebrnu medalju. Laura se izvrsnim rezultatom kvalificirala kao četvrta a uspješnim mečevima došla sve do finala te podigla plasman na drugo mjesto. U istoj kategoriji Lana Koller završila je kao šesta kad ju je u četvrtini finala izbacila Julia Scherkl iz Austrije. Zlatko Pentek na kvalificirao se na šestom mjestu no za ulazak u četvrtinu finala izgubio je meč protiv Jana Winklera iz Hrvatske te zauzeo devet mjesto u ukupnom poretku. Najmlađi u kategoriji složenog luka, Mihovil Srebren nastupio je u kategoriji kadeta gdje je osvojio peto mjesto.

U kategoriji zakrivljenog luka Željko Ivković nastupio je u seniorskoj kategoriji te osvojio 20 mjesto. Vito Devčić u kategoriji kadeta zakrivljenog osvojio je osmo mjesto u ukupnom poretku kad ga je pobijedio Daniel Medveczký iz Slovačke u meču za ulazak u četvrtinu finala. Luna Pađan kvalificirala se kao treća. U polufinalnoj borbi izgubila je meč protiv Nine Némethove iz Slovačke. U borbi za broncu bolja od Lune bila je Katja Korotaj iz Hrvatske tako da je Luna na kraju turnira zauzela četvrto mjesto u ukupnom poretku.

Objavljeno: 21.06.2022.