T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Luna Pađan i Mihovil Srebren – novi državni prvaci!

Novi uspjeh samoborskih streličara

Ovog je vikenda u Varaždinskoj Areni održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske u streličarstvu.

U subotu su nastupili streličari u kategoriji složenog luka u kojoj su predstavnici Samoborskog kluba bili Laura Jurišić, Lana Koller i Mario Vavro u seniorskoj kategoriji i Mihovil Srebren u juniorskoj.

Najuspješniji je bio Mihovil koji je u kvalifikacijama osvojio prvo mjesto, ispucavši svoj osobni rekord. Nakon besprijekronih eliminacijskih mečeva Mihovil je osvojio naslov državnog prvaka u kategoriji juniora složenog luka.

Vrlo uspiješan bio je i Mario Vavro koji je u klub donio još jednu medalju – ovaj put brončanu.

Lana Koller kvalificirala se kao peta a nakon eliminacija završila na šestom mjestu, dok se Laura jurišić kvalificirala kao šesta a nakon eliminacija završila na sedmom mjestu.

Izuzetno uspješna u nedjelju bila je Luna Pađan u konkurenciji streličara zakrivljenog luka. Luna se kvalificirala na prvom mjestu kojeg je i zadržala u eliminacijama te osvojila još jedan naslov državne prvakinje – ovaj put u juniorskoj konkurenciji u koju je prešla početkom ove kalendarske godine.

Luna i Mihovil, dvoje mladih perspektivnih streličara, od prošle godine oboje reprezentativci još su jednom dokazali svoju kvalitetu i izvrsnost. Nagrada za svakodnevni iscrpan rad došla je u obliku naslova državnog prvaka. Sad im predstoje pripreme za vanjsku sezone gdje nemaju puno vremena jer za nepuna dva tjedna počinju kvalifikacije za Europski juniorski kup koji se ove godine održava 30.4. u Čatežu.

Objavljeno: 20.03.2023.