T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Mario Vavro osvojio Berlin Open!

Novi uspjeh samoborskih streličara

Mario Vavro osvojio Berlin Open!

Na streličarskom turniru Berlin Open - World Indoor Series, na kojem je nastupilo oko 350 natjecatelja i koji je jučer završio u Njemačkoj, zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji osvojio je Mario Vavro iz Streličarskog kluba Samobor.

U konkurenciji najboljih svjetskih streličara u složenom luku, Vavro se kvalificirao kao treći, ispucavši odličan rezultat od 593 krugova - samo 7 "izlazaka" iz centra. Rezultat koji je samo tjedan dana prije ostvario i na domaćem natjecanju u Sisku.

Da nije spreman samo fizički, već i mentalno, Mario je dokazao kad je krenuo redati pobjede u eliminacijskom dijelu turnira. Uvjerljivo je dominirao u meču za ulazak u finale, u kojem je Philippa Roseka iz Njemačke pobijedio rezultatom 148:143. A u velikoj areni Berlinskog Sportskog centra, u kojoj su se održale finalne borbe, Mario je pobijedio Lukasza Przybylskog iz Poljske rezultatom 146:145 i osvojio Berlin Open 2022..

U Berlinu je nastupilo još dvoje streličara Samoborskog kluba. Mihovil Srebren natjecao se u istoj kategoriji kao i Vavro, no nažalost rezultat od 568 nije mu bio dovoljan da uđe među najboljih 32 koji ulaze u eliminacijske mečeve.

Luna Pađan nastupila je u kategorji zakrivljenog luka gdje se kvalificirala kao 24. U eliminacijama ju je u meču za ulazak u 1/16 izbacila Fleur Van De Ven iz Nizozemske. Luna je na kraju zauzela 17. mjesto.

 

 

Objavljeno: 19.12.2022.