T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Grad

Najbolji među najboljima

Proglašenje najboljih sportaša grada Samobora za 2023. godinu

Svečanost proglašenja najboljih sportaša grada Samobora  za 2023. godinu održana je u ponedjeljak, 26. veljače u organizaciji Samoborskog športskog saveza, u Centru za mlade Bunker. Najbolja samoborska sportašica u prošloj godini je Sadea Bećirović, a sportaš Dino Šimunec, oboje iz Karate kluba Samobor.

Za najbolju žensku ekipu proglašene su članice Orijentacijskog kluba Japetić; Sonja Jantar, Mirja Pavić i Dora Delić dok je titulu najbolje muške momčadi odnio Rukometni klub Rudar u sastavu Vladimir Gošić, Karlo Skendrović, Valentino Runtas, Vito Glivetić, Matej Štajnkler, Matej Škiljan, Lovro Gaća, Mihael Trčak, Petar Lencović, Tomislav Štajnkler, Antun Šarić, Tomislav Grgečić, Jakov Neralić, Mihael Bartolić, Fran Kasap, Gabrijel Bartolić, Andro Lopac, Adrian Ćosić i treneri Alen Dujmić i Andrej Trčak te fizioterapeut Saša Matejčić. Najboljim sportskim trenerom grada Samobora proglašen je Darko Šimunec iz Karate kluba Samobor. Najbolji sportski djelatnik u prošloj godini bio je Mladen Vlahović iz Nogometnog kluba Zrinski.
Posebna priznanja za vrhunska sportska postignuća u protekloj godini zaslužili su kadetska momčad Rukometnog kluba Rudar (Luka Barišić Jaman, Vito Kuhar, Fran Martinko, Marsel Jendriš, Šima Emanuel Jurić, Hrvoje Pavlović, Mauro Martinac, jan Škreb, Ivo Zuber, Antonio Brdarić, Ivan Karlo Moštak, Dorian Gorički, Ivor Glivetić, Borna Borzić, Toni Mrkić, Petar Stanić, Lovro Planinčić, Jakov JNuras, Stjepan Kuhar i treneri Andrej Trčak i Iva Martinko) i Judo klub osoba s invaliditetom ISHI. Nagrađeni su i najbolji sportaš i sportašica u kategoriji veterani Grada Samobora; Danijela Maltar iz Judo kluba Samobor i Branimir Pongrac iz Orijentacijskog kluba Japetić. Dodijeljena je i posebna nagrada za Josipa Šančića iz Judo kluba Samobor, kako su naglasili veteranskog prvaka svijeta u judu. Najboljim para sportašem proglašen je izvanredan paraatletičar Antonio Kosmat. 

Jubilarna nagrada za 2023. godinu otišla je u ruke MCKM TRP Marović, koja je protekle godine proslavila 30 godina postojanja. 

A posebna nagrada dodijeljena prvi puta ove godine, odnosno više zahvala za sav doprinos, razvoj i ljubav koju je godinama nesebično pružao našem samoborskom sportu, dodijeljena je članu, igraču i predsjedniku KK Samobor i dugogodišnjem predsjedniku Samoborskog sportskog saveza, Miri Kelečiću. 
Nagrađene su i najbolje mlade perspektivne sportašice, sportaši, ekipe i momčadi:, Dora Delić – Orijentacijski klub Japetić, Andrija Paripović – Judo klub Profectus, Jelena Kruhan, Mia Bajan, Bruna Mrzak, Elena Vlahović i Lora Jaklenec i trenerica Martina Bublić koje čine ekipu mlađih juniorki Gimnastičkog kluba Samobor te članovi selekcije U-13 Košarkaškog kluba Samobor; Maro Cuculić, Jan Dragobratović, Jakov Hruška, Lovro Hržić, Enzo Huljev, Maro Kapular, Janko Peris, Bepo Pete, Leo Pučak, Grgur Švub, Patrik Vlahović, Nikola Božić, Noa Stjepić, Pavao Šešo Genc, Nahlo Williams, Jakov Zvonar i trener Ivan Juran.  

U ime Grada Samobora svim laureatima na izvanrednim sportskim rezultatima čestitao je i sve najbolje u daljnjim natjecanjima poželio zamjenik gradonačelnice, Petar Burić naglasivši kako su samoborski sportaši ponos Samobora, jer svojim rezultatima na najbolji mogući način naš grad, ali i državu promoviraju diljem svijeta. Zahvalio je roditeljima, trenerima i svima koji su podrška sportašima na njihovom putu do vrhunskih rezultata te naglasio kako će Grad Samobor i dalje podupirati samoborski sport i biti podrška svima koji ustrajno i marljivo rade na dobrobit svih sportašica i sportaša. Poželio im je puno zdravlja, novih uspjeha i natjecanja. 
Okupljenima se obratio i predsjednik Samoborskog športskog saveza, Dario Gaća koji je istaknuo kako su samoborske sportašice i sportaši ostvarili vrhunske rezultate u 2023. godini na nacionalnoj europskoj i svjetskoj razini. Zahvalio je i Gradu Samoboru na odličnoj suradnji i razumijevanju potreba u sportu te poželio svima sportašima našeg grada da u ovoj godini ostvare još bolje rezultate uz pregršt zdravlja.

Dr. sc. Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport pri Ministarstvu turizma i sporta u svojem je obraćanju okupljenima izrazio veselje što grad poput Samobora broji čak 4400 aktivnih registriranih sportaša te još više od 600 rekretivaca i čak 2700 djece u sportskim klubovima. Naglasio je važnost sporta u ovom vrijeme „sjedilačkog“ načina života i obećao da će nadležno ministarstvo i u narednom periodu podupirati sport na svim razinama. 
Na tome što su prepoznali i vrednovali sportske rezultate i nagradili najbolje, u ime svih nagrađenih i nominiranih sportaša zahvalila je vrhunska karatistica Sadea Bećirović. Zahvalila je na podršci roditeljima, trenerima, profesorima kao i Samoborskom športskom savezu i Gradu Samoboru. 
Svečanosti proglašenja najboljih sportaša nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora, Miran Šoić, potpredsjednici Gradskog vijeća Grada Samobora, Martin Komes i Zvjezdana Sečen, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, Vjekoslav Šafranić, predsjednik Samoborskog sportskog saveza Darijo Gaća te potpredsjednici Samoborskog športskog saveza, Darko Šimunec i Miro Kelečić, članovi Izvršnog odbora i Nadzornog odbora SŠS-a, ravnateljica Ustanove Sportski objekti Samobor, Maja Biondić, predsjednik Upravnog vijeća ustanove SOS, Marko Matijaščić roditelji, treneri, sportaši i sportski djelatnici.

Svojim su nastupom svečanost upotpunile aktualne državne prvakinje za 2024. godinu u standardnim plesovima iz Sportskog plesnog kluba Samobor u sastavu Damir Bošković Belanić i Tara Čerkez i članice plesne grupe Senoritas iz istog kluba. 

Objavljeno: 27.02.2024.