T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Nordijski hodači na svakom koraku

I ove godine više od 250 nordijskih hodača u Samoboru iz cijele Hrvatske.

Nordijski hodači na svakom koraku

Treći Festival nordijskog hodanja i pješačenja danas je u Samobor privukao oko 250 sudionika koji su polazište i ishodište imali ispred Centra za mlade Bunkera. Pristigli su iz raznih hrvatskih krajeva, Preloga, Duge Rese, Goričana, Varaždina, Osijeka, Vrbovskog, Dugog Sela i Zagreba te Strmca, Bregane i Samobora.

Nakon jutarnjeg okupljanja, mjerenja tlaka i šećera u krvi, pozdravne riječi predsjednice Društva za športsku rekreaciju Šport za sve Samobor, Ljiljane Šurbek Bošnjak i predstavnika Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, instruktora Krešimira Ritza, započeo je rekreativni hod. Podijeljeni u četiri skupine prema vlastitom izboru, nordijski hodači i pješaci krenuli su put Samobora i okolice s voditeljima i uz pratnju volontera Crvenog križa Samobor. Ponuđene su im bile četiri staze različite duljine i težine za hod.

Najzahtjevnija je bila ona najduža, crvena staza, duljine od osam i pol kilometara, namijenjena osobama s dobrom kondicijom. Riječ je o kružnoj stazi koja je obuhvaćala prolazak kroz grad, penjanje šumom prema Starom gradu i kapeli Svete Ane, u nastavku prekrasne uz prekrasne poglede na Samobor, Samoborsko polje, Svetu Nedelju i Zagreb, dok je povratak bio kroz ravničarski dio samoborskog kraja.

Malo manje zahtjevna bila je žuta staza u duljini od sedam i pol kilometara, srednje-teškog intenziteta. Na jednom dijelu te staze pruža se jedinstven pogled na Trg kralja Tomislava, a obuhvaćala je prolazak kroz grad, penjanje po šumi te povratak kroz grad natrag do Bunkera.

Plava staza od četiri i pol kilometra bila je lagana kružna staza na kojoj su sudionici imali i pratnju turističkog vodiča. Obuhvaćala je prolazak kroz grad, laganu šetnju po šumi te povratak također kroz grad.

Najjednostavnija je bila zelena staza, duljine svega 3 kilometra, lagana za hodanje, posebno za one koji baš i nisu aktivni hodači, a koji su tako dobili priliku da naprave lijep krug po gradu.

Nordijske hodače i pješake na pratilo je lijepo vrijeme i vjerujemo da su uživali u privlačnostima našeg grada.

(Izvor: Radio Samobor)

 

Objavljeno: 13.09.2021.