T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Nove epidemiološke mjere od 28. 11.2020.

Vlada Republike Hrvatske donijela nove mjere za suzbijanje zaraze virosom COVID - 19.

Vlada Republike Hrvatske je na jučerašnjoj službenoj sjednici donijela nove mjere za suzbijanje zaraze virusom COVID-19 koje su na snazi od 28.11. do 21.12.2020. Mjere možete pronaći na poveznici.

Dio mjera odnosi se i na sport i rekreaciju gdje je Vlada RH propisala da se „obustavljaju sportska natjecanja i treninzi osim za … seniorske ekipe koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, a oni koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a za sve natjecatelje te nužno tehničko osoblje što osigurava organizator.”

U skladu s gore navedenim obavještavamo Vas da od 28.11. do 21.12.2020. samo seniorske ekipe najvišeg ranga natjecanja mogu održavati treninge i igrati utakmice, bez gledatelja, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera kao i sportašice i sportaši I, II i III kategorije pojedinačnih sportova.

Sve ostale seniorske ekipe nižih rangova natjecanja kao i ekipe mlađih dobnih kategorije te sportašice i sportaši mlađih dobnih kategorija ne mogu održavati treninge i igrati utakmice od 28.11. do 21.12.2020.

Obustavlja se rad teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara. Grupni vanjski rekreativni oblici vježbanja također se obustavljaju.

U cilju zaštite zdravlja svih građanki i građana Samobora i Republike Hrvatske, molimo sve predstavnike sporta za strpljenje i vjerujemo u brzo poboljšanje situacije nakon ove nove stanke u sportu.

Nadamo se što bržem nastavku svih natjecanja, no u međuvremenu želimo svim igračima, igračicama i svim sportskim djelatnicima da budu sigurni i ostanite zdravi!

Samoborski športski savez

Objavljeno: 27.11.2020.