T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Novi uspjeh Streličarskog kluba Samobor

Mario deveti na Svjetskom streličarskom prvenstvu

Novi uspjeh Streličarskog kluba Samobor

Nakon uspješnih eliminacijskih borbi, član Streličarskog kluba Samobor, Mario Vavro je u eliminacijskom djelu svjetskog prvenstva osvojio deveto mjesto.

Zahvaljujući visokoj poziciji u kvalifikacijama, Mario je imao slobodan prolaz u 1/32 finala. U prvom  meču, za ulazak u 1/16 finala Mario je pucao protiv Stefana Heincza iz Austrije i pobjedio rezultatom 147-146. Za ulazak u osminu finala Mario je pobjedio Aljaž Matiju Brenka iz susjedne Slovenije rezultatom 147-141. Prilikom borbe za ulazak u četvrtinu finala od Mario je nažalost bio bolji Kanađanin Christopher Perkins, rezultat meča bio je 147 za Perkinsa a 144 za Mario. Nakon eliminacija Mario je dodatno podigao svoj plasman i zauzeo deveto mjesti u ukupnom poretku svjetskog prvenstva.

Održani su i eliminacijski mečevi u mješanim timovima. Hrvatski tim u sastavu Amanda Mlinarić i Mario Vavro nažalost zaustavljen je u prvom krugu eliminacija. Mlinarić i Vavro rangirali su se na 14. mjestu nakon kvalifikacija i pucali su protiv tima iz Guatemale koji je bio rangiran kao 19. Streličarski tim iz Guatemale puknuo je “savršenih” 150 krugova i izbacio naše Amandu i Maria koji su puknuli 144 kruga.

Još jednom Mario je dokazao da pripada u sam vrh svjetske streličarske elite i da ime našeg grada prenosi nadaleko i naširoko. Više o Mario i njegovim sportskim uspjesima te trenutnoj poziciji na svjetskoj rang ljestvici pogledajte na stranici Svjetske streličarske organizacije.

Objavljeno: 04.10.2021.