T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Grad

Održan prestižan karate turnir

Pobjednik 31. "Grand Prixa Croatia" je Anđelo Kvesić

Pobjednik 31. izdanja "Grand Prixa Croatia", prestižnog međunarodnog karate turnira, koji je proteklog vikenda održan u Samoboru je Anđelo Kvesić.

Unatoč visokoj temperaturi Kvesić je ostvario šest uspješnih mečeva, pritom ne izgubivši ni jednu borbu. Na osnovu prve tri kvalifikacijske izborio je plasman među najbolja četiri. U tome su još uspjeli Enes Garibović i Jakov Bunjevac, te Srbin Ljubiša Marić.

U finalnoj seriji u kojoj su se borili "svatko sa svakim" Anđelo je ostvario jednu pobjedu i dva remija što to je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu na seniorskom turniru. Bez pobjednika, ali i bodova završili su Kvesićevi mečevi protiv Garibovića i Marića, a Jakova Bunjevca pobijedio je s 3-1.

Drugo mjesto osvojio je Enes Garibović. Imao je pobjedu, remi i poraz, isto kao i Ljubiša Marić, ali je srebro osvojio zbog bolje bodovne razlike (5-3 Garibović, 3-4 Marić). Marić je naime svladao Garibovića (3-3) na senshu ili prvi početni bod, ali je Garibović bio bolji od Jakova Bunjevca s 2-0.

Bunjevac je na kraju četvrti, iako je nastup u finalnim borbama počeo uspjehom protiv Marića 1-0.

Trodnevni turnir u Sportskoj dvorani Samobor okupio je 1733 natjecatelja iz 24 države.

Grand Prix Croatia organizirao je Hrvatski karate savez uz tehničku potporu Karate kluba Samobor te podršku Grada Samobora, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Ustanove Sportski objekti Samobor.

Ceremoniji svečanog otvaranja turnira u ime grada Samobora nazočio je zamjenik gradonačelnice Petar Burić. Prigodnim riječima natjecateljima, sucima i gledateljima obratili su se i predsjednik HKS-a, glavni tajnik EKF-a i pomoćnik glavnog tajnika WKF-a Davor Cipek, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, a natjecanje je službeno proglasio otvorenim državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak.

foto: Hrvatski karate savez

Objavljeno: 22.01.2023.