T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Sportska događanja

Počinje Grand Prix Croatia

Međunarodni karate turnir okupit će preko 1500 natjecatelja

Počinje Grand Prix Croatia

U Samoboru se od 19. do 21. siječnja, u sportskoj dvorani Samobor, održava 32. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir GRAND PRIX CROATIA koji ove godine okuplja nešto više od 1500 sportašica i sportaša iz rekordnih 28 zemalja (Hrvatska, Azerbajdžan ,Alžir, Grčka, Irska, Moldavija, Škotska, Turska, Bugarska, Crna Gora, Slovačka, Kosovo, Švedska, Švicarska, Tunis, Italija, Mađarska, Srbija, Slovenija, BiH, Engleska, Ukrajina, Austrija, Izrael, Latvija, Nizozemska, Makedonija, Danska.

Turnir se kao i prethodnih godina održava u tri dana tako da je petak predviđen za natjecanje u katama za kadetkinje/kadete, juniorke/ juniore, mlađe seniorke/mlađe seniore i seniorke/ seniore.

Subota je dan predviđen za natjecatelje u borbama juniorki i juniora, mlađih seniorki i seniora te seniorki i seniora u open (apsolutnoj) kategoriji.

U nedjelju se održava natjecanje za kadetkinje i kadete u borbama te za mlađe uzrasne kategorije ( do 14 godina starosti) u katama i borbama.

Po prvi puta u povijesti ovog karate spektakla uvedena je kategorija seniorki u otvorenoj kategoriji koje će se kao i seniori boriti za vrijedne financijske nagrade.

Na turniru nastupaju sve naše reprezentativke (Sadea Bećirović, Lea Vukoja, Lucija Lesjak i Nikolina Golomboš) koje su u 2023. godine osvojile ekipno srebro na Prvenstvu Europe u španjolskoj Guadalajari te svjetsku broncu na Prvenstvu Svijeta u Budimpešti. Tako ostvarenim rezultatima osigurale su i naslov najbolje ženske ekipe Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Naše sjajne reprezentativke će imati konkurenciji u 23 natjecateljice, a najpoznatija od njih je svakako olimpijska pobjednica iz Tokya, Bugarka Ivet Goranova.

U muškoj open kategoriji nastupiti će 34 natjecatelja, a najveće favorite treba tražiti u hrvatskom vicepravku Europe Enesu Gariboviću te predstavnicima Azerbajđžana, Makedonije, Alžira, Slovenije, BiH, Kosova, Italije i Turske te vrsnim karatekama iz Nizozemske, braći Timmermans, Robu i Brianu.

Iznenađenja su dakako moguća i puno toga će ovisiti o trenutnoj formi i o raspoloživosti boraca na sam dan održavanja turnira.

Svi prijavljeni u open kategorijama itekako zaslužuju pozornost, a njihova kvaliteta jamči vrlo atraktivne i neizvjesne borbe.

Kadetima, juniorima i mlađim seniorima je ovaj samoborski turnir posljednja provjera pred prvenstvo Europe koje se održava u Gruzijskom Tbilisiju, od 08. do 11. veljače 2024.godine.

GRAND PRIX CROATIA 2024 – PROGRAM NATJECANJA

Sportska dvorana Samobor – ul. Andrije Hebranga 26a

Petak, 19. siječnja

12:00 KATE kadeti,juniori, ml.seniori, seniori

Predviđeni završetak natjecanja oko 20 sati

Subota, 20. siječnja

09:00 BORBE ml. seniorke, ml.seniori U21

12:00 BORBE juniorke, juniori

16:30 BORBE seniorke, seniori Open

18:30 Svečano otvaranje

Seniorke, seniori - polufinalne borbe

- borbe za 3.mjesto

- finalne borbe

Svečano proglašenje pobjednica i pobjednika

Predviđeni završetak natjecanja oko 20 sati

Nedjelja, 21. siječnja

09:00 BORBE kadetkinje, kadeti

12:45 BORBE mlađe uzrasne kategorije

17:30 KATE mlađe uzrasne kategorije

Predviđeni završetak natjecanja oko 20,00

Objavljeno: 19.01.2024.