T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Radionica za trenere iz područja psihologije sporta

Samoborski športski savez u suradnji s POU Samobor organizira radionice vezane uz edukaciju trenera iz područja psihologije sporta.

Radionica za trenere iz područja psihologije sporta

Samoborski športski savez u suradnji s POU Samobor održat će radionice za edukaciju trenera iz područja psihologije sporta od kojih će se prva održati u subotu 14. rujna 2019. te dvije ostale tijekom listopada i studenog 2019.

Primjenom navedenih znanja treneri će dodatno oplemeniti svoj rad, proširiti znanja i vjeujemo biti će u mogućnosti koristiti neke nove tehnike u svakodnevnom radu. To će im omogućiti još uspješniji rad sa sportašima.

Predavač i voditelj radionica je prof. psihologije Vesna Hude koja će educirati trenere iz sportskih klubova Grada Samobora u ukupno tri radionice s trajanjem po 120 minuta.

 Broj edukanata – trenera je ograničen zbog rada na konkretnim primjerima polaznika i za prijave se treba javiti u Samoborski športski savez.

Polaznici će aktivno obraditi sljedeće teme u tri odvojene radionice:

Subota, 14. rujan 2019., Study room Centar za mlade Bunker Samobor – 09,00 do 11,00 sati

1. Mentalna čvrstoća

Kako prepoznati pojedine zone pobuđenosti i odstupanja od optimalne razine opuštenosti, koncentracije, samopouzdanja i motivacije? Što nam može pomoći da se vratimo idealnom stanju izvedbe? Možemo li i kako postati mentalno čvršći, kako bi bili još uspješniji i zadovoljniji sportaši?

Subota, 26. listopad 2019., Study room Centar za mlade Bunker Samobor – 11,00 do 12,00 sati

2. Tehnike za poboljšanje koncentracije u sportu

Razlikovanje bitnih i nebitnih podražaja, prepoznavanje unutarnjih i vanjskih ometajućih faktora u pojedinom sportu, kako bi sportaši razvili sposobnost usmjeravanja na važne informacije i odbacili nevažne za vrijeme sportske aktivnosti

Upoznavanje s tehnikama za poboljšanje koncentracije i njihovom primjenom na treninzima i natjecanjima

Subota, 23. studeni 2019., Study room Centar za mlade Bunker Samobor – 09 do 11,00 sati

3. Sportski identitet

Određivanje stupnja u kojem se osobe identificiraju s ulogom sportaša

Podrška sportašima u jačanju sportskog identiteta, kako bi se prilagodili različitim fazama u razvoju sportske karijere i rješavali eventualne krize na tom putu

Objavljeno: 02.09.2019.