T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Roko Cirnski i Dino Šimunec osigurali nastup na Prvenstvu Europe

Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore - Samobor, 8. i 9. svibnja

Proteklog vikenda se u sportskoj dvorani Bogumila Tonija u Samoboru održalo Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama, koje je okupilo najveći potencijal hrvatskog karate sporta iz cijele države. Osim visokog značaja koje je imalo ovo prvenstvo, bilo je to i kvalifikacijsko natjecanje za Prvenstvo Europe koje će se održati sredinom kolovoza u Finskoj (Tampere).

Karate Klub Samobor je zastupalo 12 karateka, koji su u konačnici osvojili čak 7 medalja (2 zlata, 3 srebra i 2 bronce) te dva plasmana na Prvenstvo Europe.

Ovo je za KK Samobor do sada najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u ovom uzrastu, što dovoljno govori o trenutnoj kvaliteti samoborskog karatea, ali i svijetloj budućnosti najtrofejnijeg samoborskog sporta.

Najuspješniji su bili kadet Roko Cirnski (do 52 kg) i junior Dino Šimunec (do 76 kg), koji su briljirali te nadvisili svoju konkurenciju i zasluženo stali na najviše postolje, ali i sebi osigurali nastup na najvećem kontinentalnom prvenstvu, koje se ove godine radi pandemije održava u ljetnom terminu, što nije uobičajeno za dvoranske sportove.

Ivan Terihaj (juniori do 68 kg) je isto bio na najvišoj razini te je tek u finalu, pod vrlo čudnim okolnostima, izgubio od odličnog predstavnika Kastva. Ono što se događalo u finalnom meču na tatamiju vrlo teško je opisati riječima, jer je nerazumljivo i samim karate stručnjacima. Ivan je spreman za najviše dosege u karateu.

Dario Szel je imao fantastičan, do sada neviđen, nastup u konkurenciji (po prvi puta) mlađih seniora do 67 kg. Nevjerojatna greška, koja se događa jednom u tisuću borbi, stajala ga je prvog mjesta i samog odlaska u Finsku. Pri vodstvu od 5:4 u zadnjoj sekundi finalne borbe Darijev suparnik osvaja bod i pobjeđuje u već izgubljenoj borbi.

Srebrom se okitila te ponovila prošlogodišnji uspjeh i Magdalena Šuflaj, koja ovog puta nije mogla više protiv europske medaljašice iz Rijeke i odlične seniorske reprezentativke Vukoje.

Oduševio je i mlađi senior Mislav Blažeković (do 75 kg), koji je imao podužu natjecateljsku pauzu, ali je na ovom prvenstvu briljirao i pokazao sav svoj talenat i inteligenciju. Detalji su Mislava dijelili od finala, ali i brončano odličje je izuzetno velik uspjeh za prvi nastup u mlađim seniorima.

Brončano odličje osvojila je i Paula Šogorić (mlađe seniorke do 68 kg), koja na ovom natjecanju nije bila najspremnija radi niza nesretnih okolnosti s kojima se susretala. Paula je pokazala dobar karate i zaslužila je ovu medalju.

Nakon ovog velikog uspjeha samoborskih mladih boraca stručni stožer Karate kluba Samobor okreće se prema novim izazovima i spreman je za daljnje visoke sportske dosege.

Organizacija ovog natjecanja protekla na uobičajeno vrlo visokoj razini, a organizatore i cjelokupni karate sport je došla podržati i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

T.I.

Karateke KK Bregana postigli lijepe uspjehe

Bronce za Laru i Domagoja

Iz Karate kluba Bregana nastupilo je 5 natjecatelja, a osvojene su dvije medalje.

Lara Weismann je osvojila broncu u kategoriji mlađih seniorki do 50 kg. Lara je definitivno bila spremna za bolji rezultat, ali tako se, nažalost, posložilo ovom prilikom.

Domagoj Žabčić je ponovio prošlogodišnji rezultat i osvojio brončano odličje u kategoriji mlađih seniora do 75 kg.

Veliki peh imao je Borna Stanić, koji je odličnim borbama izborio polufinala u kategoriji juniora do 76 i mlađih seniora do 75 kg, a na kraju je ostao bez medalje. Zbog umora (posljedica bolesti prije 14 dana) nije uspio zadržati koncentraciju u polufinalima i mečevima za broncu.

Solidan nastup imao je Petar Žučko, koji je zabilježio jednu pobjedu i poraz, a Luna Weisman je izgubila u 1. kolu.

Objavljeno: 11.05.2021.