T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Rudar na tronu i u Premijer ligi!

Rukometaši Rudara ponovno su postali premijerligaši.

Rudar na tronu i u Premijer ligi!

Noćas se do kasno feštalo u Rudama i slavilo naslov prvaka Prve hrvatske lige – sjever, koji je srčana, ustrajna, čvrsta i jedinstvena momčad Rudara uz gromoglasno i pravo sportsko bodrenje 500-tinjak vjernih navijača, koliko ih je stalo u dvoranu, okrunila rutiniranom pobjedom u svojoj Rude Areni nad vrlo dobrom ekipom Osijeka.
Bio je to uvod u spektakl kojim su se “rudari” vratili tamo gdje im je i mjesto te ujedno pokazali, ne samo sinoć, već i tijekom cijele naporne natjecateljske sezone, kako izgleda zdrava sportska sredina, od prve momčadi do cijelog niza mlađih selekcija.

O utakmici koja je Rudare vodila u viši rang natjecanja, domaća je momčad gostima samo na početku priuštila jednokratno vodstvo od 1:0. Čim je u prvom poluvremenu stekla 3 do 4 gola prednosti rezultatski je goste držala na toj distanci, a u drugom dijelu igre vodstvo povećala na 5 do 6 zgoditaka ne bi li mirno susret privela kraju uz konačnih 33:27. I dok su se u posljednjih 10-ak minuta igre na terenu izmjenjivali svi igrači Rudara, s nestrpljenjem se iščekivao kraj igre i početak velikog slavlja cijelih Ruda.

Filip Cvetković, Karlo Skendrović, Valentino Runtas, Filip Skendrović, Matej Štajnkler, Matej Škiljan, Lovro Gaća, Dominik Trčak, Hrvoje Tojčić, Tomislav Štajnkler, Antonio Otmačić, Tomislav Brnas, Dominik Banjdevorec, Andrej Trčak, Josip Žitković i Erik Fresl vješto su u slavlju na terenu i izvan njega prikrili svoj umor od prvenstvenih nadmetanja koja su ih odvela do zasluženo trona na putu kojim su ih vodili trener Hrvoje Štibohar, tehniko Goran Prosoli, službeni predstavnik ekipe Ivan Prosoli, fizioterapeut Saša Matejčić, strateg i sportski direktor kluba Darijo Gaća i cijela uprava na čelu s predsjednicom Snježanom Hofer.
Hrvoje Štibohar podsjeća da planovi na početku sezone baš i nisu bili tako optimistični: “Nismo bili sigurni imamo li kadar koji je nakon ispadanja odmah sposoban ponovno izboriti prvo mjesto, ali je već prvi dio sezone koji smo odigrali sa samo jednim porazom, doduše neočekivanim, pokazao da možemo. KTC i Bjelovar bili su nam vrlo blizu, Bjelovar se dosta pojačao, uložio u to puno novaca, ali s obzirom na to što su moji dečki ove godine pokazali, zasluženo smo osvojili prvo mjesto. Čestitam i njima, oni su amateri, koji tijekom dana rade, a navečer dolaze na treninge, a i publici koja nas je bodrila i kod kuće, a na kraju i u gostima, na ključnim utakmicama, jer bez njih teško bismo izvukli bodove na tim terenima. Dečki se sada moraju dobro odmoriti, dobit će neke zadatke i preko ljeta, a početkom kolovoza moramo jako zapeti da spremni uđemo u Premijer ligu.”

Momčad Rudara čine domaći igrači, sa samo dva pojačanja, Tomislavom Brnasom koji je ovdje već sedam godina i Hrvojem Tojčićem kojemu je ovo bila druga sezona igranja za Rudar.
Tomislav Brnas smatra da je ovo bila iznimno komplicirana sezona i kaže: “Ostali smo bez dosta igrača u odnosu na prije kada smo imali širi kadar, promijenio se i trener, pa smo se željeli konsolidirati i odigrati sezonu najbolje što možemo te završiti na što boljoj poziciji bez nekih imperativa. No, nade za više od toga su se otvorile odmah na početku, vidjelo se da nas veže neka posebna kohezija i ovo je, izuzmemo li Zagreb i Nexe, primjer kako jedna sredina treba funkcionirati. S obzirom na lanjsko i ovogodišnje iskustvo te uz jedno do dva kvalitetna pojačanja na ključnim pozicijama, mislim da možemo konkurirati za više mjesto od onog u prethodnoj sezoni igranja u Premijer ligi.”

I Andrej Trčak nam je potvrdio da je sve igrače ova sezona ugodno iznenadila: “Pokazalo se da imamo odličnu rukometnu školu u klubu, sjajan omladinski pogon koji je i danas bio na utakmici što puno znači i njima i nama među kojima oni traže svoje uzore. Tako su neki od njih već iskočili u prvi plan i pokazali da mogu igrati dobar rukomet. A publika, kad vidiš da je ona prava domaća, da su to naši susjedi, prijatelji, bratići, s kojima pijemo kavu i družimo se, onda nam to daje dodatnu snagu dok igramo.”

Iza Rudara je sezona protkana i drugim uspjesima, ali kruna je ovaj seniorske momčadi – ističe sportski strateg i direktor kluba Darijo Daća: “Malo je klubova, posebno iz malih sredina, koji se nakon ispadanja odmah uspijevaju vratiti u isti rang, ali mi smo u tome pravi sportski fenomen. To potvrđuje i 130 naših dječaka u raznim selekcijama među kojima su se dvije ekipe ove godine opet plasirale u samu završnicu državnog natjecanja. U novoj sezoni bit ćemo zreliji i iskusniji, a uz Brnasa i Tojčića, koji su stariji, to su sve dečki od 19 do 26 godina, koji su u 3 brutalne sezone ispekli zanat. Želja mi je da dogodine zadržimo status premijerligaša jer ćemo 2019. proslaviti 60 godina postojanja kluba, pa bi nam to bila najveća nagrada za jubilej.”

Osim pred stručnim stožerom sada je i pred klupskom upravom velik posao. Najbolje to zna predsjednica Rudara Snježana Hofer: “Da, veliko veselje, a onda odmah i malo razočaranje. Problem je uvijek novac, ali nadam se da će ova uprava, uz dobre ljude sa strane, uspjeti financijski sve to podnijeti kako bismo opstali u Premijer ligi. Moram zahvaliti Gradu Samoboru i Sportskom savezu koji nas podržavaju, ali ta sredstva koja nam oni osiguravaju nisu dovoljna, pa moramo tražiti sponzore koji su voljni i spremni uskočiti i pomoći nam.”

Čestitamo svim igračima i vodstvu Rudara, želimo im dobar odmor i uspješan jesenski start u Premijer ligi. Više o ovom sportskom uspjehu poslušajte u ponedjeljak u Epicentru u 18 sati i 30 minuta i u utorak u Športofonu u 18 sati.

Preuzeto sa: Radio Samobor

Objavljeno: 07.05.2018.