T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Samoborski judaši uspješni na Prvenstvu Hrvatske

Samoborski judaši uspješni na dvorstrukom Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke te kadetkinje i kadete.

Deset medalja osvojio je Judo klub Profectus Samobor na subotnjem dvostrukom prvenstvu Hrvatske u Sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu. Na natjecanju su bila 123 natjecatelja i natjecateljica iz 26 hrvatskih klubova, a “profectusovci” su među mlađim seniorima i seniorkama do 23 godine stigli do izvrsnog rezultata osvojivši po dvije zlatne i srebrne medalje te jednu broncu. Novi prvaci Hrvatske u uzrastu mlađih seniora su Lara Cvjetko i Marcel Škalec. Lara je nastupila u kategoriji do 63 kilograma i u četiri borbe zabilježila isto toliko pobjeda, a Marcel se gotovo “prošetao” kategorijom preko 100 kg i pokazao da diže formu za predstojeće europsko prvenstvo.

Nove viceprvakinje Hrvatske iz Profectusa su Tena Pšeničnjak u kategoriji do 57 kilograma i Katarina Lucija Vuković u kategoriji preko 78 kilograma.

Posebno zadovoljstvo izazvalo je osvajanje brončane medalje Dominika Jurkovića u najbrojnijoj kategoriji od 73 kilograma u kojoj je nastupilo 19 natjecatelja.

Zlato Lare Cvjetko i srebro Tene Pšeničnjak i Katarine Lucije Vuković donijele su Profectusu i pokal za ekipno treće mjesto u ženskoj konkurenciji.

U dijelu prvenstva za mlađe kadete i mlađe kadetkinje, natjecatelje do 16 godina starosti, sudjelovala su 234 natjecatelja iz 41 hrvatskog kluba.

Nina Cvjetko je u kategoriji do 48 kilograma s četiri pobjede osvojila zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske. Do naslova viceprvakinje stigla je njezina sestra Jana Cvjetko u kategoriji do 44 kilograma izgubivši u finalu od protivnice iz Splita.

S tri medalje u ekipnom dijelu mlađe kadetkinje Judo kluba Profectus Samobor osvojile su naslov viceprvakinja Hrvatske iza daleko brojnije splitske ekipe.

U muškom dijelu, u kategoriji do 55 kilograma, Nikola Škalec je stigao do polufinala, a u borbi za treće mjesto osvojio je svoju prvu medalju s prvenstava Hrvatske.

U najtežoj kategoriji nastupio je Lovro Vitko i prošlogodišnju broncu unaprijedio u naslov viceprvaka.

Četiri medalje s prvenstva Hrvatske donijeli su i judaši Judo kluba Samobor, nastupivši s 3 natjecateljice u uzrastu mlađih seniorki i 5 predstavnika u mlađekadetskom uzrastu. Do srebrnih medalja stigle su Matea Svečnjak i Dora Bortas, u kategorijima do 48 kg, odnosno do 57 kg. U istoj kategorji nastupila je i Tia Biondić.Kod mlađih kadeta brončane medalje su osvojile Matea Svečnjak i Sara Šančić.

Judo klub Okami također se vratio s Prvenstva Hrvatske s medaljom.LANA JURIC osvojila je broncu na Prvenstvu Hrvatske za ml. seniore.

Čestitamo!

Objavljeno: 15.10.2019.