T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Samoborski viceprvak

Rukometaš Rudara Filip Cvetković viceprvak svijeta

Samoborski viceprvak

Ove godine iz Ruda stižu odlične sportske vijesti. Nakon što su rukometaši Rudara osvojili 1. rukometnu ligu sjever i brzo se vratili u Premijer ligu, iz ovog na rukometnoj karti važnog mjesta stiže vijest o viceprvaku svijetu sa Svjetskog studentskog prvenstva. On je vratar Filip Cvetković, član Hrvatske rukometne studentske reprezentacija, koja je na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.
 
Ovo je prvenstvo odigrano u Rijeci od 30. srpnja do 5. kolovoza, a Hrvatska je prvi poraz doživjela u finalu i od reprezentacije Južne Koreje 31:36. Ukupno je u muškom dijelu turnira sudjelovalo 10 reprezentacija, a nakon razigravanja po skupinama naša je reprezentacija zauzela drugo mjesto u skupini A te u polufinalu pobijedila Japan 28:27. Na kraju je Južna Koreja zlatna, Hrvatska srebrna, Japan brončani, a Portugal je zauzeo četvrto mjesto.
Osim Rudara Filipa Cvetkovića (na fotografiji u dresu s brojem 12), članovi hrvatske studentske rukometne reprezentacije u Rijeci bili su Marin Sorić, Toni Pehar, Luka Vinković, Darko Mršić, Filip Vučelić, Toni Ezgeta, Rene Mihaljević, Nikola Njegovan, Krešimir Štefanović, Ivan Majić, Davor Ćavar, Martin Vrpoljac i Luka Moslavac.

Foto: WUC Handball Rijeka 2018

Objavljeno: 09.08.2018.