T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Sjajan uspjeh Nike Jakobović

Na seniorskom Europskom prvenstvu u kyokushin karateu, održanom u Poljskoj, članica Karate kluba Mladost iz Samobora Nika Jakobović osvojila je srebrnu medalju!

Na seniorskom Europskom prvenstvu u kyokushin karateu, održanom u Poljskoj, članica Karate kluba Mladost iz Samobora Nika Jakobović ponovo je proslavila hrvatski kyokushin. U kategoriji do 55 kilograma osvojila je srebrnu medalju!

U prvom kolu Nika je premoćno pobijedila predstavnicu Bugarske, u drugom je bila bolja od predstavnice Litve, jedne od najjačih zemalja u kyokushinu, a u polufinalu je savladala predstavnicu Poljske, Bielsku, višestruku osvajačicu europskih medalja,

U finalnoj borbi Nika se namjerila na svoju prošlogodišnju protivnicu, predstavnicu Gruzije, i izgubila borbu za zlato.

Ovo je zaista nevjerojatan uspjeh za hrvatski kyokushin karate, jer naši su se predstavnici našli u društvu europskih velesila kyokushina koje osvajaju brojne medalje na Europskim prvenstvima ( Litva 14 medalja, Poljska 12, Mađarska 7, itd.), i u tako žestokoj konkurenciji osvojili srebrno odličje.

Valja napomenuti da je ovaj rezultat plod višegodišnjeg kvalitetnog rada u klubu, te uz dvije seniorske medalje koje je Nika donijela sa Europskih prvenstava, osvojila je i kadetske i juniorske europske medalje (3 bronce i 2 srebra). I ostali članovi KK Mladost nisu nimalo zaostajali, pa je tako Fran Lukšić osvojio zlato i broncu u juniorskoj konkurenciji, dok je David Fabek bio brončani na juniorskom EP.

Objavljeno: 04.04.2022.