T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Streličari imaju novu reprezentativku

 Luna Pađan ostvarila normu

Streličari imaju novu reprezentativku

Subotu, 21. svibnja samoborski streličari proveli su na turniru u Varaždinu.

Najvažniji uspjeh ostvarila je mlada kadetkinja u kategoriji zakrivljenog luka, Luna Pađan. Luni je ispucanih 588 krugova bilo dovoljno da ostvari normu za nastup na Juniorskom europskom kupu. Luna će nastupiti na Kupu, koji se održava u Rumunjskoj u sedmom mjesecu, u sklopu Hrvatske streličarske reprezentacije.

Luna, koja je bila proglašena perspektivnom sportašicom, već dulji niz godina postiže uspjehe nastupima u mlađim dobnim kategorijama. Ulaskom u kadetsku kategoriju Luna je dobila priliku da svoju kvalitetu pokaže i na međunarodnoj razini. Rezultat koji je ispucala i ulazak u reprezentaciju direktno su povezani s iscrpnim svakodnevnim treninzima i dugotrajnim marljivim radom. Osim što je uspješna kao streličarka ova mlada sportašica je i odlična učenica srednje veterinarske škole u Zagrebu.

Osim Lune, na turniru u subotu nastupilo je još petero samoboraca. U najmlađim dobnim kategorijama, do 14 godina Tara Perić osvojila je treće mjesto u stilu zakrivljenog luka, a Patrik Fadiga, koji se nažalost natjecao izvan kategorije zbog greške prilikom prijava, ostvario je osobni rekord. U kategoriji kadeta složenog luka Mihovil Srebren bio je prvi. U kategoriji seniora zakrivljenog luka svoj prvi nastup imao je Željko Ivković koji je osvojio šesto mjesto. Lana Koller bila je prva u kategoriji seniorki složenog luka.

Objavljeno: 23.05.2022.