Grad Samobor Grad Samobor Logo

Novosti

Tena Pšeničnjak i Antonio Hrkec viceprvaci Hrvatske

Tena Pšeničnjak i Antonio Hrkec viceprvaci Hrvatske
27.01.
2020.

JK Profectus Samobor ima dva viceprvaka Hrvatske za kadete.

Na Prvenstvu Hrvatske u judu za kadete, s petero natjecatelja nastupio je i Judo klub Profectus Samobor, a četvero ih je stiglo do medalja.

U najbrojnijoj ženskoj kategoriji do 52 kilograma s 15 konkurentica nastupile su Dora Hrkec i Tena Pšeničnjak i obje izgubile samo po jednu borbu protiv kasnije prvakinje. Dora je na kraju završila u repasažu i pametnim taktičkim pristupom i strpljivim vođenjem borbe pobijedila tri protivnice i zasluženo osvojila brončanu medalju. Tena je do finala nanizala tri borbe, a u izjednačenom finalu se nadmudrivala sa suparnicom iz Splita te u “golden score-u” izgubila i osvojila srebrnu medalju i naslov kadetske viceprvakinje Hrvatske.

Antonio Hrkec je u kategoriji do 50 kilograma također došao do finala i u isto tako izjednačenoj borbi protiv suparnika iz Osijeka došao do srebra i naslova viceprvaka Hrvatske.

Lovro Vitko u kategoriji preko 90 kilograma nije imao sreće sa ždrijebom pa se u prvom kolu suprotstavio iskusnijem i snažnije natjecatelju iz Splita koji je kasnije stigao do naslova prvaka. U nastavku, kroz repasaž, Lovro je bez problema stigao do brončane medalje.

 

Jučer je u Podsusedu održano i Sveučilišno prvenstvo Hrvatske na kojemu je boje svojih sveučilišta branilo petero “profectusovaca” i svi su natjecanje završili s medaljama. Za Sveučilište u Zagrebu zlato je osvojila Katarina Lucija Vuković, srebro Marcel Škalec i broncu Dominik Jurković. Helena Vuković i Lorena Štengl osvojile su srebrne medalje nastupajući za Hrvatsko katoličko sveučilište.