T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

U Samoboru se okupili vrhunski streličari

U Samoboru održan prvi međunarodni streličarski turnir u Samoboru

U organizaciji Streličarskog kluba Samobor u nedjelju 30. listopada, održan je prvi međunarodni streličarski turnir u Samoboru - Samobor Grand Prix 2022. koji je okupio vrlo jaku međunarodnu konkurenciju. Nastupilo je čak 95 streličara iz 30 klubova i sedam zemalja: Bugarske, BiH, Italije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

„Iznimno sam zadovoljan rezultatom. Uvjeti i organizacija su bili vrhunski. Dvorana je bila odlično pripremljena, organizacija je tekla glatko i pravovremeno, postignuti su svi uvjeti za ostvarivanje vrhunskih rezultata. Sve pohvale organizatoru, jer ovaj se turnir svojom kvalitetom izdigao na sam vrh.“ - izjavio je pobjednik u konkurenciji složenog luka, hrvatski reprezentativac Domagoj Buden.

Sretni, zadovoljni i ponosni bili su članovi streličarskog kluba Samobor koji su po prvi put dobili priliku za nastup pred svojim sugrađanima.

„Dao sam sve od sebe, ali Domagoj je ovaj put bio bolji“ rekao je Mario Vavro, poznati samoborski streličar i reprezentativac. Mario i Domagoj dva su najbolja hrvatska streličara u disciplini složenog luka te se nerijetko susreću u borbama za prvo mjesto. Mario je jučer u uzbudljivom srazu osvojio drugo mjesto. Na kraju eliminacijskog meča za zlato Mario i Domagoj imali su isti broj bodova te je pobjednika odlučio „shoot off“, jedna strijela koja se puca za pobjedu te se gleda čija je bliže centru. Domagojeva strijela bila je ovaj put 2 mm bliža.

Organizacijom turnira bili su zadovoljni i gosti iz ostalih zemalja. „Ovako jaka konkurencija ne viđa se često ni na turnirima s višegodišnjom tradicijom, zato čestitamo organizatorima na sjajnoj premijeri. Uspjeli su dovesti mnogo vrhunskih europskih streličara. Turniri ovakve kvalitete rijetki su i u Italiji, tako da danas uistinu nije bilo lako“ rekao je Jesse Sut, reprezentativac i vrhunski svjetski streličar iz Italije.

„Jako sam sretan da smo došli. Turnir je odlično organiziran, a Samoborci su se pokazali i više nego srdačnim domaćinima. Sviđa mi se ovdje u Samoboru, veselim se povratku iduće godine“ dodao je njegov kolega iz reprezentacije, također jedan od top svjetskih streličara, Viviano Mior.

Na turniru su postignuti rezultati najvišeg svjetskog nivoa. Amanda Mlinarić, hrvatska reprezentativka, osvajačica svjetskih odličja i rekorderka u složenom luku u borbi za zlato ispucala je rezultat 150 od 150 mogućih bodova, izjednačivši svjetski rekord.

„Ovo je izvrsna promocija našeg prekrasnog grada Samobora. Događaji poput ovog znatno doprinose promociji Samobora kao mjesta velikih sportskih uspjeha“ - rekao je predsjednik gradskog vijeća Miron Šoić koji je sportašima uručio nagrade.

Organizacijski tim također može biti zadovoljan. Turnir su organizirali po prvi put, a oduševio je sudionike i posjetitelje.

Predsjednica streličarskog kluba Samobor, Lana Koller, nije skrivala zadovoljstvo. „Sretna sam i ponosna što mi se ukazala prilika da sport koji volim i živim godinama u najboljem svjetlu prikažem svojim dragim sugrađanima i prijateljima. Oduševljenje i pohvale natjecatelja i gledatelja velika su nagrada za trud koji smo uložili da bismo realizirali ovaj turnir. Zadovoljstvo koje su osjetili natjecatelji rezultat je marljivog i iscrpnog rada i truda cijele radne ekipe našeg kluba. Fenomenalna atmosfera svih sudionika, nas organizatora i posjetitelja, potvrda su da ovaj turnir treba postati tradicija u gradu Samoboru!“ zaključuje Lana Koller, već sada u razmišljanjima o pripremi drugog izdanja Samobor Grand Prixa iduće godine.

REZULTATI:

Goli luk, žene:

1. Horvatinović Anita, CRO

2. Rušnjak Ines, CRO

3.Hairić Lejla, BIH

Goli luk, muški:

1. Potrkač Robert, CRO

2. Krušić Igor, CRO

3. Čurić Goran, CRO

Složeni luk, žene:

1. Mlinarić Amanda, CRO

2. Drobnjak Lara, CRO

3. Sargeant Buden Bayley, CRO

Složeni luk, muški:

1. Buden Domagoj, CRO

2. Vavro Mario, CRO

3. Modic Staš, SLO

Zakrivljeni luk, žene:

1. Rom Ana, CRO

2. Vasilik Una, CRO

3. Štimac Ana, CRO

Zakrivljeni luk, muški:

1. Černi Lovro, CRO

2. Remar Alen, CRO

3. Sulik Leo, CRO

Objavljeno: 31.10.2022.