Grad Samobor Grad Samobor Logo

Radionice

BABY HANDLING RADIONICA

BABY HANDLING RADIONICA
28.11.
2019.

Svaki početak je težak, a jedna od najizazovnijih životnih uloga je svakako uloga roditelja. U slučaju da se spremate na roditeljstvo ili ste novopečeni roditelji, ovo je radionica za vas!

DATUM ODRŽAVANJA: 7.12.2019.

VRIJEME ODRŽAVANJA: 9:00 – 10:30 sati

MJESTO ODRŽAVANJA: Bunker

BROJ MJESTA NA RADIONICI: 10

* potrebna je prijava u inbox FB stranice Bunkera ili na email: krzuzic@samobor.hr

VODITELJICA: Željka Čelesnik Bulat, bacc.physioth

ŠTO TREBA DONIJETI: podlogu za bebu/dekicu i igračke (ako bebi postane dosadno)

OPIS RADIONICE:

Baby handling definicija je ispravnog postupanja pri svim aktivnostima s djetetom - njegovo podizanje, spuštanje, previjanje,  hranjenje, nošenje i presvlačenje. Time dijete usvaja pravilne pokrete kako bi se što bolje i učinkovitije kretalo, igralo, učilo, istraživalo i usvajalo vještine kroz senzorički input. Baby handling posebno je važan za neurorizičnu djecu u prva tri mjeseca, ali važno je i da roditelji zdrave djece znaju kako ispravno postupati s bebom.

Također, Baby handling dio je Bobath koncepta koji podrazumijeva habilitaciju namijenjenu djeci s neurorizicima, nedonoščadi i djeci s oštećenjem središnjeg živčanog sustava.  

Radionica je namijenjena roditeljima i bebama od najranije dobi do godine dana, ali i onim roditeljima koji će to tek postati. Fizioterapeutica Željka na ovoj će radionici objasniti i pokazati što je to Baby handling, a pozivamo roditelje da na radionicu dođu s djetetom. Osim Baby handlinga bit će vremena i za sva pitanja – čak i ona koja možda nisu direktno vezana za zadanu temu  budući da je Željka i sama majka.

Prijave u inbox FB stranice Bunkera ili na email: krzuzic@samobor.hr