T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Akcija Djeca djeci

Prikupljaju se personalizirani poklon paketi

Akcija Djeca djeci

U našem gradu pokrenuta je akcija Djeca djeci. Riječ je o akciji prikupljanja personaliziranih poklon paketa za djecu u potresom pogođenim područjima.

Akciju pokreću samoborski Dječji forum, Volonterski centar Kad bi svi i Plavi bor, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Samobor.

U razdoblju od 11. do 15. siječnja od 16 do 18 sati u prostoru Plavog bora, Trg Matice hrvatske 5 u Samoboru (parkić kod kina) možete donijeti pakete koji će se putem samoborskog Crvenog križa distribuirati djeci na potresom pogođenim područjima.

Upute djeci kako postati „SUPERPOMAGAČ“ u pet koraka?

  1. Pronađi jednu kutiju (od cipela, čizama i slično).
  2. U nju pažljivo složi igračku, tople rukavice, kocke, puzzle, bojice, bojanku, ljepilo, škarice, pisanku, slikovnicu… Sve što misliš da bi moglo razveseliti nekog tvog vršnjaka.
  3. Rukom napiši pismo ohrabrenja i podrške nepoznatom prijatelju ili prijateljici. Može i crtež.
  4. Otvorenu kutiju donesi u Plavi bor – zajedno ćemo ju zapakirati i napisati kome je namijenjena.
  5. Volonteri Crvenog križa odnijet će tvoju kutiju djeci koja su ostala bez svojih domova, a ti ćeš shvatiti da postati „superpomagač“ i nije tako teško.

„No kad gori čija kuća, onda se ne pita tko koga voli, nego se mora ići gasiti vatru!” (šegrt Hlapić)

Molba za roditelje:

Kutija ne smije biti veća od kutije za cipele/čizme, igračke moraju biti čitave i čiste, ne prima se hrana niti odjeća. Donesite otvorenu kutiju – zajedno ćemo ju zapakirati!

Cilj je s ljubavlju i pažnjom pripremiti jedan osobni dar za svoga vršnjaka. Važno je znati da djeca uče iz onoga što vide. Pokažimo im primjerom kako zajedno pomoći. Jednako tako, i djeci je važno pružiti mogućnost da pomognu i daju nešto od sebe.

Kontakt: info@plavibor.net; 098 9018 104

Objavljeno: 07.01.2021.

Dokumenti za preuzimanje