T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Dječji tjedan u Samoboru

Dječji tjedan održava se od 03. do 9. listopada

Dječji tjedan u Samoboru

Grad Samobor će i ove godine u suradnji s Dječjim forumom Grada Samobora obilježiti Dječji tjedan. Tradicionalna je to godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Ove se godine Dječji tjedan u Samoboru održava od 03. do 9. listopada, a program namijenjen djeci održavat će se u Gradskoj knjižnici Samobor, na Odjelu za djecu i mlade, gdje djecu očekuje pripovijedanje bajki i radionica Kamišibaj.

Pripovijedanje bajki na rasporedu je u ponedjeljak, 3. listopada i u srijedu, 5. listopada, a pripovjedačica je Kesenija Štibohar. Radionica za osnovnoškolce Kamišibaj održat će se u utorak, 4. listopada i u četvrtak, 6. listopada.

Jedna od aktivnosti bit će i susret predstavnika Dječjeg foruma 6.-ih i 7.-ih razreda svih pet samoborskih osnovnih škola s čelnicima Grada Samobora koji će odgovarati na pitanja djece te saslušati njihove prijedloge o tome što je potrebno u Samoboru još učiniti za poboljšanje potreba i prava djece.

Objavljeno: 29.09.2022.