T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

17. Noć muzeja u Samoboru

Tradicionalna manifestacija ponovno održana u Samoboru

17. po redu Noć muzeja i ove je godine u Samoboru bila obilježena bogatim kulturnim programom, koji je bio prilagođen epidemiološkoj situaciji. U Samoborskom muzeju je pripremljeno nekoliko programa za djecu i odrasle. Najmlađi su mogli uživati u edukativnoj šetnji “Putem naših predaka” i kvizu znanja “Tko želi biti muzealac”. Nakon toga su predstavljeni radovi polaznika radionica kraluša i keramike te im je ravnateljica Muzeja Nikolina Puljić Glasnović podijelila priznanja za sudjelovanje u radionicama. Posjetitelji, među kojima i zamjenik gradonačelnice Petar Burić, su mogli uživati u nastupima cirkuske udruge Cirkultura i etabliranog udaraljkaša Gorana Goršea na marimbi. Na kraju programa u Samoborskom muzeju je održana i video prezentacija “Vremeplov sjećanja” koji je dostupan i na digitalnim platformama Samoborskog muzeja. 

U maloj dvorani Galerije Prica otvorena je izložba reprodukcija “Sraka – fašnička tiskovina”, ostvarena u suradnji s Gradskom knjižnicom Samobor i nakladnikom “Crno na bijelom”. Riječ je o satiričkom listu koji povodom Samoborskog fašnika izlazi od 1904. godine. Autori izložbe su Robert Škiljan i Nikolina Šimunović, kustosica Galerije Prica. Uz njih su izložbu otvorili predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora, Miran Šoić. U Galeriji Prica bilo je moguće besplatno pogledati izložbu stalnog postava donacije umjetnina Zlatka Price uz hologramsku animaciju i projekciju djela poznatog umjetnika. 

U galerijskom prostoru Centra za mlade Bunker, otvorena je izložba fotografija o Beču "Almost", autora Woyciecha Czaje. Izložba je ostvarena u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom, a otvorio ju je austrijski veleposlanik Josef Markus Wuketich. Uz njega otvaranju su prisustvovale predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović i gradonačelnica Samobora Petra Škrobot te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jelena Vojvoda. Izložba je otvorena do 18.02.2022. godine.  

Objavljeno: 28.01.2022.