T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradsko vijeće

18. rujna Dan samoborskih branitelja

Da se ne zaboravi njihov doprinos i žrtva

18. rujna Dan samoborskih branitelja

U veljači ove godine Grad Samobor zaprimio je inicijativu Udruge branitelja 151. samoborske brigade za proglašenjem 18. rujna Danom samoborskih branitelja.

Uz podsjetnik kako ćemo ove godine obilježiti 30 godina od dana mobilizacije i dana kada je 151. brigada počela s ratnim djelovanjima, uputili su apel Gradskom vijeću da donese odluku o proglašenju Dana samoborskih branitelja u znak sjećanja na poginule suborce, početak Domovinskog rata i sjećanja na sve građane sudionike obrane i stvaranja Republike Hrvatske.

S obzirom na sve navedeno te zasluge pripadnika 151. samoborske brigade, ali i pripadnika ostalih postrojbi HV-a u kojima su sudjelovali građani grada Samobora, Gradsko vijeće je podržalo odluku o proglašenju 18. rujna Danom samoborskih branitelja.

Podsjetimo i kako je 2020. godine uoči Dana grada Samobora svečano otvorena Spomen soba na prostoru bivše vojarne Taborec, u novoobnovljenoj zgradi namijenjenoj samoborskom Centru za socijalnu skrb. Uređena je s ciljem i pod geslom "Da se ne zaboravi", kako bi uspomena na samoborske branitelje ostala kao svjedočanstvo za generacije koje dolaze.

Objavljeno: 29.03.2021.